Neįgaliesiems

Šventupėje startavo moterų regioninės lygos Rytų grupės varžybos

Sekmadienį Šventupėje startavo naujas Lietuvos moterų regioninės futbolo lygos Rytų regiono sezonas. Graži gamta, nuostabus oras ir puiki aikštė bei daug teigiamų emocijų – tuo pasižymėjo pirmosios naujojo sezono futbolininkių kovos.

Šventupėje varžėsi A grupės komandos. Rytų regiono pirmenybėms užsiregistravus rekordiniam komandų skaičiui – 12, jos buvo pagal pajėgumą suskirstytos į dvi grupes.

„Kadangi ir tarp mėgėjų jau jaučiasi meistriškumo skirtumas, priėmėme sprendimą komandas suskirstyti pagal pajėgumą. Tokiu atveju, A grupėje liko penkios komandos, o B – septynios. Manau, kad taip bus įdomiau ir komandoms, ir žiūrovams. Kitam sezonui tikimės pritraukti dar daugiau komandų. Džiaugiuosi, kad moterų futbolas populiarėja ir masiškėja“, – teigė varžybų koordinatorius Arūnas Rastenis.

Jau pirmose rungtynėse buvo daug gražios kovos ir netikėtumas. Vienoje aikštėje žaidė mūsų senbuvės „EK Stars“ iš Vilniaus ir debiutantės iš Kauno – FK „Drama“. Sunkią pergalę 1:0 iškovojo vilnietės. Kitoje aikštelėje susitiko Vilniaus FK „Margaritos“ ir dar praėjusiame sezone LMFA Pirmoje lygoje ketvirtą vietą užėmusi Ukmergės „SC-Ukmergė“. Kiek netikėtai pergalę 3:1 iškovojo vilnietės.

Po to ukmergiškės visgi reabilitavosi, laimėdamos 1:0 prieš „EK Stars“, o „Margaritos“, būdamos ant bangos, nugalėjo ir paskutiniu metu labai sustiprėjusią Vievio „Fly Ladies“ komandą 1:0. Paskutinėse rungtynėse ambicinga naujokė FK „Drama“ rimtai priešinosi vieviškėms, bet visgi „Fly Ladies“ įrodė savo patirtį ir meistriškumą bei nugalėjo 1:0.

Taigi, po pirmojo turo A grupėje pirmauja FK „Margaritos“ su šešiais taškais, po tris taškus surinko „Fly Ladies“, „EK Stars“ ir „SC Ukmergė“ komandos, taškų kol kas neturi FK „Drama“. Laukia tikrai įdomus ir intriguojantis čempionatas.

„Šiandien tariu didelį Ačiū komandoms už daug teigiamų emocijų ir korektišką bei gražų žaidimą. Ir, be abejo, turo šeimininkams Vytautui Tutliui ir Dariui Petraškai“, – dėkojo A. Rastenis.

Jau šį antradienį, startuos ir B grupės varžybos, kuriose dalyvaus: Utenos rinktinė, „Utenio“ WU 15 B, Ignalinos ŠSPC, SK „Molėtai“, Jūžintų „Elniaragis“, Kupiškio „Narjantos-Merginos“ ir Širvintų SC.

Pirmojo turo pradžia 18.30 val. Utenos Krašuonos progimnazijos stadione.

UAFF informacija

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS