Neįgaliesiems

„Topo centras Euronics“ moterų A lygos 6-ojo turo apžvalga

Du Liucijos Vaitukaitytės ir vienas Viktorijos Platonovos įvartis 2017 metų spalio 8 dieną „Kauno Žalgiriui“ leido 3:2 sensacingai nugalėti daugkartinę šalies čempionę Šiaulių „Gintrą“. Tai buvo paskutinis kartas, kai stipriausiame šalies divizione šiaulietės aikštę paliko patyrusios pralaimėjimą.

Paskutinis kartas – iki praėjusio savaitgalio, kai nukraujavusi „Gintra“ nepasipriešino Vilniaus rajono „TransINVEST“ ekipai ir beveik po septynerių metų patyrė pralaimėjimą.

6-ojo turo rungtynių rezultatai:

FK Banga 0:3 FC Hegelmann | Rungtynių įrašas

FK TransINVEST 2:0 FK Gintra | Rungtynių įrašas

 

Čempionato sensacija. Širvintose vykusioje dvikovoje per pirmąjį kėlinį įvarčių įmušta nebuvo. Per pirmas minutes „Gintra“ užgulė varžovių vartus, uždirbo kelis kampinius, tačiau niekas rezultato nedavė – net ir tada, kai Erika Šupelytė sukirto kamuolį į skersinį.

„TransINVEST“ atstovės kantriai laukė ir po pertraukos savųjų šansų sulaukė. Sužaidus dešimt minučių antrajame kėlinyje nuo aikštės vidurio spurtavusi Mia Leneice Darden įsiveržė į baudos aikštelę ir ne itin stipriu, tačiau tiksliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį. Akivaizdu, kad „Gintra“ tokiam scenarijui nebuvo pasiruošusi. Savo ruožtu, „TransINVEST“ ir toliau ieškojo galimybių kaip dar labiau pagerinti situaciją.

Likus žaisti tris minutes, Irina Topal apėjo tris varžovių gynėjas, tačiau atlikti jai lemiamo smūgio nepavyko. Vis tik, pirma prie atšokusio kamuolio suskubusi Greta Valikonienė tolimu smūgiu į viršutinį vartų kampą padvigubino skirtumą.

Rungtynių žiūrovai jautė, kad „Gintra“ nebeatsities – juolab, kad dar iki to antrojo įvarčio itin sunkią traumą patyrė šiauliečių legionierė iš Argentinos Valentina Mana. Kaip praneša klubas, žaidėjai nustatyti kojos lūžiai.

 

Koja kojon. Šiame sezone „TransINVEST“ ir „Hegelmann“ ekipos žaidžia, tarsi, susitarusios. Jei laimi viena – laimi ir kita, pralaimi viena – pralaimi ir kita. Šeštas čempionato turas buvo ne išimtis: laimėjo ir „TransINVEST“, ir „Hegelmann“.

Kauno rajono atstovės lankėsi Gargžduose, kur susitiko su tris taškus iki šiol iškovojusiomis „Bangos“ atstovėmis. Tigrės savo sąskaitos nepapildė ir dar vienas rungtynes, o „Hegelmann“ savo pergalę iškovojo visiškai pelnytai.

Pirmasis dvikovos įvartis krito sužaidus pusvalandį. Prie „Bangos“ vartų buvo skirtas kampinis, o kamuolį nuo gairelės kėlusi Justina Baltrūnaitė efektingai įsuko jį į vartus.

Prabėgo vos keturios minutės, o gargdžiškės darsyk prisižaidė. Neatlaikiusios varžovių spaudimo, jos atidavė kamuolį Agnei Žėglevičiūtei, ši baudos aikštelėje pratęsė ataką su Paulina Potapova, kuri dar porą metrų parideno kamuolį Mildai Liužinaitei, netrukus pasiuntusiai kamuolį į vartų tinklą.

Darsyk Hegelmann“ komandos kapitonė triumfavo antrojo kėlinio viduryje, kai įpusėjus antrajam kėliniui ją sėkmingai vieną prieš vieną išvedė Simona Petravičienė. Užtikrintai smūgiavusi M. Liužinaitė skirtumą užaugino iki 3:0. Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė.

7 turas. Dabar „Topo centras Euronics“ moterų A lygoje bus savaitės pertrauka, o tuomet centrinėje dvikovoje sostinėje susitiks MFA „Žalgiris“-MRU ir FK „Gintra“. Kitose rungtynėse FK „Banga“ namie varžysis su FK „TransINVEST“, o FC „Hegelmann“ – su FK „Saned“.

fkbanga.lt nuotr.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS