Neįgaliesiems

Patvirtinta vyrų rinktinės sudėtis Baltijos taurės turnyrui

Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės treneris Edgaras Jankauskas pasirinko žaidėjus, su kuriais šiais metais kovos dėl Baltijos taurės trofėjaus.

Primename, kad birželio 8 dieną lietuviai turnyro pusfinalyje Liepojoje susitiks su Latvijos futbolininkais. Mačas startuos 16 valandą, o Lietuvos rinktinės sirgaliai „Vyčio tribūna“ kviečia lietuvius vykti į Latviją ir ten garsiai palaikyti mūsų futbolininkus. Daugiau informacijos apie išvyką skaityti kviečiame paspaudus čia.

Kitame pusfinalyje tą pačią dieną Taline susitiks Estijos ir Farerų Salų komandos.

Tuo tarpu antrosios Lietuvos rinktinės rungtynės, nepaisant to, su kuriuo varžovu ir dėl kurios vietos bus žaidžiamos, vyks birželio 11 dieną, antradienį, nuo 19 valandos Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Bilietus į šį mačą įsigyti kviečiame paspaudus čia.

E. Jankausko pasirinktoje sudėtyje – ne vienas po pertraukos ar pirmą kartą pakviestas žaidėjas. Pirmą kartą nuo 2021-ųjų į rinktinę pakviestas vartininkas Deividas Mikelionis, taip pat sudėtyje – po traumos pasveikęs gynėjas Artemijus Tutyškinas.

Pirmą kartą nuo 2020-ųjų rinktinės sudėtyje – ir solidų sezoną „Hegelmann“ komandoje žaidžiantis Domantas Antanavičius, o pirmojo kvietimo sulaukė du futbolininkai – Gargždų „Bangoje“ sėkmingai rungtyniaujantis Valdas Paulauskas ir Italijoje besivaržantis, kovo mėnesį dviem įvarčiais Lietuvos U19 rinktinės pergalę 2:0 prieš Prancūziją nukalęs Ernestas Gudelevičius.

Šioje rinktinės sudėtyje yra ir netekčių – dėl traumų rungtyniauti negali Gvidas Gineitis, Edgaras Utkus, Emilijus Zubas ir Vytautas Černiauskas, taip pat šiame lange rinktinė versis be Vykinto Slivkos.

Pilna Lietuvos rinktinės sudėtis Baltijos taurės turnyrui:

Vartininkai

Edvinas Gertmonas (FC „Universitatea Cluj“, Rumunija), Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“), Deividas Mikelionis (FK „Kauno Žalgiris“).

Gynėjai

Linas Klimavičius (FK „Panevėžys“), Edvinas Girdvainis (SV „Sandhausen“, Vokietija), Kipras Kažukolovas („Astana“, Kazachstanas), Klaudijus Upstas (FC „Hegelmann“), Pijus Širvys (NK „Maribor“, Slovėnija), Rokas Lekiatas (FC „U. Craiova 1948“, Rumunija), Justas Lasickas (NK „Olimpija Ljubljana“, Slovėnija), Artemijus Tutyškinas (LKS Lodz, Lenkija).

Saugai

Modestas Vorobjovas („Istanbulspor AS“, Turkija), Daniel Romanovskij („Dinamo Tbilisi“, Sakartvelas), Giedrius Matulevičius (FK Vilniaus „Žalgiris“), Arvydas Novikovas (be klubo), Artūr Dolžnikov (FK „Kauno Žalgiris“), Matas Vareika (FC „Hegelmann“), Paulius Golubickas (FK Vilniaus „Žalgiris“), Fedor Černych (be klubo), Domantas Antanavičius (FC „Hegelmann“), Ernestas Gudelevičius („Fiorentina“ U19, Italija).

Puolėjai

Gytis Paulauskas („Kolos Kovalivka“, Ukraina), Valdas Paulauskas (FK „Banga“), Armandas Kučys (FK „Kauno Žalgiris“).

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS