Neįgaliesiems

LFF II lyga: taškus kainavusios pamokos lyderiams

Po savaitgalį sužaistų septintojo LFF II lygos A diviziono turo rungtynių vienvalde lydere tapo „Jonavos“ komanda, kuri vienintelė iš stipriausiųjų trejeto pačioje rungtynių su „Ukmerge“ pabaigoje išsigelbėjo ir iškovojo pergalę.

Tuo metu tiek „TransINVEST“ B, tiek ir „Žalgiris“ B netikėtai barstė taškus žaisdami su potencialiai silpnesnėmis komandomis.

Lygiosios

Septintame ture trejose rungtynėse nugalėtojas nepaaiškėjo. Dukart užfiksuotas rezultatas 1:1, sykį – 2:2. Neabejotinai didžiausias netikėtumas užfiksuotas Kaune, kur iki šiol nė vieno taško neiškovojusi „Fortūna“ atėmė taškus pretendentų į lygos auksą – „Žalgirio“ B futbolininkų.

Abu tos dvikovos įvarčiai buvo įmušti artėjant pirmajam kėliniui į pabaigą. Iš pradžių pasižymėjo žalgiriečiai, o tuomet – ir „Fortūnos“ atstovai.

Labai panašus scenarijus užfikuostas ir uostamiestyje vykusioje dvikovoje tarp Klaipėdos FM ir „TransINVEST“ B. Vilniaus rajono komanda rungtynes atidarė ketvirtą minutę, o po dešimties minučių rezultatas tapo lygus. Emocionaliose rungtynėse buvo parodytos 7 geltonos kortelės.

Tuo metu nė vienos geltonos kortelės nebuvo parodyta dar vieneriose lygiosiomis pasibaigusiose rungtynėse. „Dainava“ B ir „Neptūnas“ B Alytuje džiaugėsi po du kartus arba po kartą per kiekvieną kėlinį.

Vieno – per akis

Dvejose turo rungtynėse buvo užfiksuota minimali šeimininkų pergalė 1:0. Tokiu rezultatu galėjo pasižiaugti „Dembava“ ir „Sveikata“.

Pasvalyje vykusiose rungtynėse „Dembava“ po vienintelio įvarčio antrojo kėlinio viduryje nugalėjo „Šilutę“. Šilutiškiams tai trečioji sezono nesėkmė, tuo metu vis dar be pralaimėjimų žengianti „Dembava“ pakilo į ketvirtą vietą. Galima prisiminti, kad neįvykdę licencijos reikalavimų, dembaviškiai gavo trijų taškų baudą. Jei ne ji, dabar „Dembava“ su „TransINVEST“ B dalintųsi antrąją poziciją.

Prieš sezoną taip pat trijų taškų bauda nubausta „Sveikata“ minimaliu skirtumu nugalėjo „Sūduvą“ B bei pakilo į septintąją poziciją. Vienintelis antrojo kėlinio pradžioje sūduvių praleistas įvartis juos nuleido ant devintojo turnyro lentelės laiptelio.

Trijų – per mažai

Per turą trys komandos sugebėjo pasižymėti trimis įvarčiais, tačiau dviem iš tų trijų komandų tie trys įvarčiai lėmė pralaimėjimus. Tais nelaimingaisiais tapo „Ukmergės“ ir „Saned“ futbolininkai.

Jonavoje vykusiose rungtynėse Titas Korsakovas ir Ričardas Beniušis savo įvarčiais jau 12 minutę „Jonavai“ suteikė dviejų įvarčių persvarą. Ir kai pradėjo atrodyti, kad intrigos čia nebus, Nojus Ramankevičius dubliu rezultatą išlygino.

R. Beniušis greitai „Jonavai“ vėl suteikė vieno įvarčio pranašumą, o besibaigiant dvikovai, prasidėjo patys įdomiausi įvykiai – likus minutei iki pagrindinio laiko pabaigos, Tomašas Gulbicki darsyk panaikino deficitą, tačiau po keturių minučių Genaras Samsonik smeigė pergalingą dūrį.

Joniškyje intrigos  buvo mažiau, nepaisant to, kad „Saned“ į „Širvėnos“ vartus įmušė pirmieji. Už tokį įžūlumą šeimininkai dar iki pertraukos buvo nubausti keturiais varžovų įvarčiais.

Antrojo kėlinio pradžioje už dvi geltonas korteles iš aikštės buvo pašalintas Mantas Palubeckas ir „Širvėna“ tai išnaudojo pelnydama penktąjį įvartį. Per likusį pusvalandį šeimininkai pasižymėjo dukart, svečiai – sykį pelnytu įvarčiu ir sykį užsidirbta raudona kortele. 7 taškus per pastarąsias trejas rungtynes surinkusi „Širvėna“ lentelėje – jau vienuolikta.

Trijų – pakankamai

Kaip jau užsiminėme, vienai komandai trijų įvarčių pergalei pasiekti visiškai pakako. Sostinėje vykusiose rungtynėse „Viltis“ 3:1 nugalėjo „Džiugą“ B. Skirtumas čia galėjo būti ir dar didesnis, tačiau pirmajame kėlinyje Tomas Chomičius nerealizavo 11 metrų baudinio, o vienintelį įvartį sostinės ekipa praleido paskutinėmis rungtynių akimirkomis. Tomas Valukonis nugalėtojams pelnė du įvarčius.

Rezultatai

Klaipėdos FM – Vilniaus raj. „TransINVEST“ B 1:1;

Alytaus „Dainava“ B – Klaipėdos „Neptūnas“ B 2:2;

Panevėžio raj. „Dembava“ – „Šilutė“ 1:0;

FK „Jonava“ – FKS „Ukmergė“ 4:3;

Kauno „Fortūna“ – Vilniaus „Žalgiris“ B 1:1;

Vilniaus „Viltis“ – Telšių „Džiugas“ B 3:1;

Kybartų „Sveikata“ – Marijampolės „Sūduva“ B 1:0;

Joniškio „Saned“ – Biržų „Širvėna“ 3:6;

**********

B divizionas

Per praėjusią savaitę LFF II lygos B divizione sužaistos dvejos rungtynės, kurios vėl pasižymėjo įvarčių gausa. Pirmą nesėkmę čempionate patyrė „Garliava“ B, kuri per paskutines dvylika su „Hegelmann“ C minučių dviem įvarčiais sušvelnino atsilikimą iki 2:3, tačiau tai taškų iškovoti padėti neleido.

Šioje dvikovoje Ignas Ambrazevičius garliaviškiams nerealizavo 11 metrų baudinio, o Denisas Sliusarenko jau pasibaigus rungtynėms, bet dar neatvėsus emocijoms, užsidirbo raudoną kortelę.

„Nemuno“ ir „Tauro“ B akistatoje užfiksuotos lygiosios 2:2. Tauragiškiai iki 83 minutės pirmavo 2:0, o jų varžovai aikštėje buvo likę dešimtyje. Artiomas Spelmanas ir Haroldas Serbenta per penkias minutes skirtumą panaikino, o jau per pridėtą laiką Reinas Batutis tapo antruoju žaidėju, palikusiam aikštę dėl raudonos kortelės.

Turo rezultatai:

„Garliava“ B – Kauno raj. „Hegelmann“ C 2:3;

Prienų „Nemunas“ – Tauragės „Tauras“ B 2:2;

Aštuntas turas

Antradienį bus sužaistos nukeltos penktojo turo rungtynės tarp „Džiugo“ B ir „Neptūno“ B, o jau penktadienį startuos aštuntasis turas. Centrinis turo mačas numatytas šeštadienį, kai lyderė „Jonava“ namie priims dar nepralaimėjusią „Dembavą“.

FK „Dembava“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS