Neįgaliesiems

Šeštadienį Birštone startuoja „Stiklita“ Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatas

Šį šeštadienį Birštone startuos 2024-ųjų „Stiklita“ Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatas, kuriame dėl titulo varžysis šešios komandos. Nugalėtojo titulą gins Vilniaus IGOL, pats čempionatas vyks trimis etapais, o čempionai paaiškės rugpjūčio pradžioje.

Kaip ir praėjusiais metais, iš pradžių komandos sužais reguliarųjį sezoną vieno rato sistema, po kurio paaiškės dvi ekipos, kurios žengs tiesiai į pusfinalį. 3–6 vietas užėmusios komandos atkrintamąsias pradės nuo ketvirtfinalio.

Vilniaus IGOL

Daugkartiniai šalies paplūdimio futbolo čempionatų laimėtojai naująjį sezoną pasitinka su daugybe neatsakytų klausimų. Ar padės komandai po Europą klajojantis, nekart geriausiu čempionato žaidėjų rinktas Mantas Makutunovičius? Kas pakeis į Panevėžį išvykusį Joną Lebedevą?

„Šie metai klubui – pereinamasis laikotarpis. Turėsime daug naujų žaidėjų, daug jaunimo, yra žaidėjų, kurie debiutuos ant smėlio. Sudėtinga atsakyti, kaip jie pritaps ir kaip jiems seksis.

Be abejo, baltos vėliavos nekeliame ir turime tikslą – darkart apginti titulą, tačiau patys suprantame, kad tą padaryti bus labai sudėtinga. Kita vertus, o kada buvo lengva?“, – retoriškai klausė klubo vadovas, vienas komandos lyderių Vasilijus Novičkovas.

Mažeikių „Olimpo SC“

Pastaraisiais metais strategiją ir viziją nuolat keitę mažeikiškiai likdavo toli nuo lyderių ir nuolat kovodavo, kad neliktų paskutiniai. Kartais pavykdavo, o kartais – ne. Šiuos metus „Olimpas“ ir vėl pasitinka su pasikeitusia strategija ir komandos sudėtimi.

„Pernai bandėme kovoti su vyresniais žaidėjais, su mūsų žvaigždėmis, bet nepavyko. Šiemet atsinaujinome, atsijauninome ir tikimės, kad pavyks geriau. Specialių tikslų nekeliame – jau daug metų pagrindinis mūsų uždavinys – dalyvauti“, – sakė komandos vadovas Donatas Voras.

Į Birštoną komanda žada rinktis sunkokai, tačiau atsigriebti antrajame čempionato etape.

Panevėžio rajono „Dembava“

Vieną svarbų tikslą „Dembava“ pasiekė dar nė neprasidėjus čempionatui. Panevėžio rajone įkurta nauja paplūdimio futbolui skirta aikštelė, kurioje „Dembava“ jau pradėjo treniruočių procesą, o praėjusį savaitgalį suorganizavo keturių komandų turnyrą, kuriame dalyvavo ir patys šeimininkai.

Praėjusiais metais arti aukščiausios prabos apdovanojimų buvę dembaviškiai puikiai prisimena, kad jiems kelią užkirto vartininko gauta raudona kortelė. Šiemet komanda žada tokių klaidų nebekartoti.

„Kiekvienais metais norime kilti bent laipteliu aukščiau. Buvome ketvirti, buvome treti, tai dabar norėtume bent antri būti. Sudėties branduolys išliko, tad nematau priežasčių, kodėl turėtume būti toli nuo šio tikslo“, – sakė „Dembavos“ vadovas Saulius Dambrauskas.

Kupiškio „Narjanta“

Praėjusiais metais už prizininkų trejeto likusi Kupiškio „Narjantos“ ekipa šiemet pasiruošusi žengti pirmyn ir čempionatą baigti su aukščiausios prabos medaliais. Tą padaryti turėtų padėti prie rinktinės žaidėjų Redo Graičiūno bei Modesto Petrausko prisijungęs Elvinas Ališauskas.

„Kaip visada sezoną pasitinkame kovingai ir, natūralu, tikimės gerų rezultatų. Kasmet pasipildome vienu kitu naujoku, turime neblogą treniruočių procesą ir bandysime tapti čempionais. Kiek gi galima būti antriems, tretiems ar ketvirtiems?“, – retoriškai klausė „Narjantos“ vadovas Darius Baronas.

PFK „Panevėžys“

Naujai suburta „Panevėžio“ komanda, kurios pirmuoju smuiku grieš iš IGOL atvykęs Jonas Lebedevas. Jis bus ir treneris, ir pagrindinė komandos ašis. Kartu su J. Lebedevu atvyksta vartininkas Lukas Drąsutis, keli legionieriai iš Brazilijos.

„Pagrindinė mūsų prisijungimo priežastis – paplūdimio futbolui padidėjęs dėmesys. Galvojame, kad galbūt tokiu būdu atrasime žaidėją, kuri išbandys šią futbolo atšaką ir vėliau bus naudingas visam Lietuvos futbolui.

Apie rezultatus kol kas negalvojame. Pagrindinė užduotis – žaisti. O tada matysime“, – kalbėjo klubo steigėjas Egidijus Briedis.

BSC „Kaunas“

Dar vieni naujokai, kurie pakeis pastaraisiais metais nemažai rinktinės žaidėjų vienijusį ir nuolat prizines vietas užimdavusį „Aleksotą“. Maža to, komandai vadovaus naujasis rinktinės vyriausiasis treneris Aivaras Meškinis.

„Ilgą laiką ant smėlio buvau nežaidęs, tačiau praėjusį savaitgalį užlipau ir visai neblogai sekėsi. Tad bandysiu ir žaisti, ir vadovauti. Turėsime neblogą komandą, tad, aišku, visi norime pasirodyti kuo geriau“, – apie naują iššūkį kalbėjo A. Meškinis.

**********

Antrasis čempionato etapas liepos 20 dieną bus organizuojamas Kupiškyje, trečiasis – rugpjūčio 3-ąją – Velžyje. Čia ir paaiškės šių metų šalies paplūdimio futbolo nugalėtojai.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS