Neįgaliesiems

Žalgirietės patyrė nesėkmę Baltijos moterų futbolo lygoje

Moterų futbolo akademijos „Žalgiris“-MRU pagrindinė komanda savo aikštėje rezultatu 1:4 turėjo pripažinti vienos iš turnyro favoričių SFK „Rīga“, tapusios RFS klubo dalimi, persvarą.

Po kovingų lygiųjų 2:2 paskutinėse šio turnyro rungtynėse su Šiaulių FK „Gintra“, vilniečių laukė aukščiau turnyro lentelėje esanti Latvijos sostinės komanda. „Žalgirio“-MRU komandos vyriausiasis treneris Bogdanas Lukashenko ne kartą yra minėjęs, kad šio sezono tikslai – patys aukščiausi: ir nacionaliniame čempionate, ir Baltijos lygoje žalgirietės sieks aukščiausių vietų ant garbės pakylos. Todėl taškai bet kuriose rungtynėse yra ypač svarbūs. Deja, po lietaus ant drėgnos žolės vykusioje dvikovoje geriau sekėsi viešnių komandai.

Tikrai negalima sakyti, kad rungtynių rezultatas atspindi realų komandų pajėgumą. Galimybių pasižymėti susikūrė ir žalgirietės, tačiau Fortūna šį kartą šypsojosi viešnioms iš Latvijos.

Pirmoje pirmo kėlinio pusėje žalgirietės sėkmingai kūrė atakas, tačiau netikėtas greitas varžovių išpuolis baigėsi pirmu įvarčiu į šeimininkių vartus, o dar maždaug po 10 minučių po kampinio Meda Šetkutė antrą kartą turėjo paimti kamuolį iš savo vartų tinklo. 38-ąją susitikimo minutę viena iš šeimininkių atakų pagaliau baigėsi įvarčiu: po gražaus derinio tikslų smūgį atliko Polina Yanchuk.

Po pertraukos žalgirietės mėgino ieškoti kelių link varžovių vartų, tačiau šiek tiek trūko tikslumo ir sėkmės. Varžovės savo šansus išnaudojo: 80-ąją minutę po netikėto rikošeto kamuolys vėl suspurdėjo „Žalgirio“-MRU vartų tinkle, o kai laikrodis skaičiavo paskutines teisėjos pridėto laiko sekundes, Olesia Malinovska pelnė savo trečią įvartį ir padėjo tašką rungtynėse – 1:4.

„Nedarau tragedijos: mes tikrai susikūrėme nemažai galimybių, tačiau jų neišnaudojome, o varžovėms pasisekė. Pati žaidimo kokybė man patiko, nors kai kurios žaidėjos gal ir nebuvo optimalios formos. Ir aikštė buvo „sunki“, tad galiu tik pasakyti, kad rezultatas neatspindi realaus komandų pajėgumo.

Nenuleidžiame galvų – treniruosimės, dirbsime, laukia labai svarbios artimiausios rungtynės Lietuvos čempionate, o Baltijos lygos pirmame etape liko viena dvikova: tariamės dėl datos su Saku „Sporting“ komanda iš Estijos. Atkrintamosiose varžybose tikiuosi palankesnio rezultato“, – po dvikovos sakė žalgiriečių treneris B. Lukashenko.

Po pralaimėjimo Rygos komandai, kuri yra vienvaldė Baltijos lygos lyderė, MFA „Žalgiris“-MRU turnyre ir toliau dalijasi 3–4 vietą.

mfazalgiris.lt informacija ir nuotraukos

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS