Neįgaliesiems

Su Europos čempionatu lietuvaitės atsisveikino puikiu įvarčiu ir kovingu pasirodymu

Lietuvos merginų U19 rinktinė šeštadienį užbaigė savo pasirodymą mūsų šalyje vykstančiame Europos čempionate.

A grupės trečiosiose rungtynėse lietuvaitės įmušė savo debiutinį įvartį, tačiau 1:4 (1:2) nusileido Serbijos vienuolikei. Bet serbėms tokio rezultato nepakako – jos užėmė trečią poziciją ir į kitą etapą nepateko.

Šeštadienio dvikova lietuvėms prasidėjo sunkiai – jau pačiomis pirmomis minutėmis serbės, kurioms buvo reikalinga pergalė dideliu skirtumu, pelnė įvartį ir išsiveržė į priekį.

Visgi po keleto minučių lietuvaitės atsakė neįtikėtinu įvarčiu – Karolina Jasaitytė atliko baudos smūgį iš maždaug 30 metrų, kamuolys įskriejo tiesiai į vartus ir mūsiškėms pavyko rezultatą išlyginti.

Kurį laiką žaidimas klostėsi apylygiai, tačiau antroje kėlinio pusėje Serbija įmušė dar kartą ir į pertrauką išėjo turėdama minimalų pranašumą.

Antro kėlinio pradžioje lietuvės liko žaisti mažumoje, kai antrą geltoną kortelę gavo Aivė Andriuškevičiūtė.

Visgi lietuvės varžovėms, net ir žaisdamos mažumoje, daug šansų susikurti neleido ir pačios ne kartą bandė atakuoti greitame puolime. Pačioje mačo pabaigoje serbės įmušė dar du įvarčius ir įtvirtino savo pergalę.

Europos merginų U19 čempionatas

Serbija – Lietuva 4:1 (2:1)

Kauno Dariaus ir Girėno stadionas; teisėja – Anastasia Mylopoulou (Graikija).

Įvarčiai: 4 min., 33 min. ir 90+7 min. Nina Matejič, 90+4 min. Milica Babič (Serbija); 14 min. Karolina Jasaitytė (Lietuva).

Įspėtos: 36 min. Lidija Stojkanovič, 54 min. Nina Matejič, 76 min. Milica Šarič, 77 min. Mina Čingelič, 90+5 min. Milica Babič (Serbija); 45 min. Kotryna Maželytė, 47 min. Viltė Švarcaitė, 54 min. Aivė Andriuškevičiūtė, 90 min. Karolina Jasaitytė (Lietuva).

Išvaryta: 54 min. Aivė Andriuškevičiūtė (Lietuva).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Darija Mikuckytė, Vanesa Vasiliauskaitė, Karolina Jasaitytė, Aivė Andriuškevičiūtė, Meida Proscevičiūtė (62 min. Ema Kriaučiūnaitė), Gabrielė Skurdenytė (62 min. Rusnė Šešplaukytė), Karina Klevinskaitė (86 min. Saulė Uždavinytė), Atėnė Streckytė, Kotryna Maželytė (46 min. Santa Lichareva), Viltė Švarcaitė (80 min. Ineta Šukštulytė), Agnieška Kazarina.

Atsargoje: Erneta Rinkevičiūtė, Žemyna Lekavičiūtė, Patricja Penkauskaitė, Austėja Petkevičiūtė.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS