Neįgaliesiems

Kapitonė įvertino moterų rinktinės pasirodymą atrankoje: „Vidinis pyktis išliks dar ilgai“

Lietuvos nacionalinė moterų rinktinė antradienį baigė savo pasirodymą 2025-ųjų Europos moterų čempionato atrankos varžybose.

Paskutiniame atrankos susitikime lietuvaitės Druskininkuose paskutinėmis minutėmis 0:1 pralaimėjo Sakartvelo rinktinei ir taip prarado viltis žengti tolyn, tuo tarpu Sakartvelo futbolininkėms ši iškovota pergalė leido patekti į kitą atrankos etapą.

Lietuvos rinktinės kapitonė Milda Liužinaitė, įvertinusi pasirodymą paskutinėse rungtynėse, teigė, jog dvikovos startas nebuvo prastas, tačiau, nepavykus išnaudoti progų, atsirado tam tikra įtampa.

„Rungtynes pradėjome gana gerai, turėjome tikrai neblogų progų, tačiau laikui einant, kai nerealizuojame savo susikurtų šansų, prasideda įtampa. Turėjome pridėti daugiau intensyvumo į rungtynes, daugiau greičio, aštrumo, nors ir kovojome kiekviename aikštės centimetre, bet kartais prarasdavome kamuolį, kai prieidavome prie individualaus žaidimo prieš varžovą.

Taip pat maža klaida ir tai kainuoja labai daug. Kartais gali pasirodyti, kad pritrūko sėkmės, bet čia sėkmė niekuo dėta. Toks jau tas futbolas – kažkas laimi, o kažkas pralaimi, labai gaila, kad šį kartą pralaimėjome mes. Ir jaučiame tikrai didelę atsakomybę, jog nepavyko išsikovoti antros vietos grupėje“, – kalbėjo kapitonė.

Pastaraisiais metais Lietuvos ir Sakartvelo rinktinių keliai susiduria itin dažnai, tad, M. Liužinaitės teigimu, didelių staigmenų varžovių žaidime nebuvo.

„Iš esmės naujovių pas jas nebuvo, žaidimas nesikeitė, pagrindinis jų ginklas buvo surasti savo puolėją. Todėl taip, viskas susidėjo į detales ir mažas klaidas. Kartais futbolas yra klaidų žaidimas, ir laimėjo ta komanda, kuri geriau sugebėjo pasinaudoti varžovių klaida.

Po rungtynių. aišku, kad emocija buvo prasta. Pykome, liūdėjome, yra atsakomybė. Nesidairėme atgal į rungtynes Tbilisyje, galėjome ir reikėjo viską užbaigti Druskininkuose, bet to nepavyko padaryti. Su tuo turime susitaikyti ir dabar svarbiausia yra pasimokyti iš klaidų, įdėti dar daugiau darbo ir kitose atrankose pasirodyti geriau“, – akcentavo pašnekovė.

Visgi, net ir nepaisant slogaus finišo, ji pasirodymą atrankos cikle įvertino labiau teigiamai.

„Aš manyčiau, kad ciklą galime vertinti teigiamai. Aišku, sunku taip sakyti dabar, kai nelaimėjome paskutiniųjų rungtynių. Tačiau iš esmės pralaimėjome tik vienerias rungtynes (neskaitant techninių pralaimėjimų prieš Baltarusiją). Dvi pergalės, vienerios lygiosios ir vienas pralaimėjimas – neatrodo blogai.

Aišku tik viena – tas paskutinis pralaimėjimas ir buvo skaudžiausias ir daugiausiai lemiantis. Tačiau jaučiasi, kad rinktinė tikrai yra patobulėjusi, matome, kad galime kovoti su varžovais, pasiekti rezultatą. To ir siekiame kiekvienose rungtynėse“, – pasakojo ji.

Moterų rinktinė oficialias rungtynes pirmą kartą Druskininkuose, LSC sporto teigimu. M. Liužinaitė įsitikinusi, kad tokia vieta yra kone tobula rinktinės stovykloms.

„Galėčiau teigti, kad Druskininkai, bent jau man, yra turbūt tobuliausia vieta rengti stovyklą bei žaisti tarptautines rungtynes. Ten yra viskas ko reikia – pilna infrastruktūra, aplinka rami, jokio miesto šurmulio. Stadiono veja puikiai prižiūrima, tikras malonumas ten treniruotis ir žaisti, palinkėčiau Lietuvai kuo daugiau tokių sporto centrų.

Ir kas nudžiugino – tai sirgaliai, kurie atvyko palaikyti, tikrai atmosfera buvo puiki“, – gausiai susirinkusiems žiūrovams duoklę atidavė kapitonė.

Jos teigimu, dabar, prieš laukiančius kitus startus, svarbu pridėti dar daugiau kokybės tam tikruose komponentuose.

„Turėtume kai kur įdėti dar daugiau savęs į patį pasiruošimą būtent prieš rinktinę – kai kur trūko fiziškumo, kai kur neteisingai priėmėme sprendimus. Bet, svarbiausia, iš tokių rungtynių galima pasiimti tik dar didesnę motyvaciją kitą kartą pasiekti daugiau, nes toks vidinis pyktis dar išliks ilgai.

Todėl tą sportinį pyktį, tikiuosi, kiekviena atsiveš į kitų metų Tautų lygos ciklą – kai jauti, kad gali padaryti daugiau, niekada nesustosi“, – sakė ji.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS