Neįgaliesiems

Paaiškėjo Lietuvos atstovas FIFAe „Football Manager“ pasaulio čempionate

Lietuvos futbolo federacija (LFF) praneša, kad po atrankos Lietuvos atstovu pirmajame FIFAe „Football Manager“ pasaulio čempionate tapo Aivaras Nekliuda. Šis žaidėjas pasižymėjo puikiomis žiniomis apie žaidimą ir futbolo techninius aspektus ir užsitikrino teisę atstovauti Lietuvai tarptautinėje arenoje.

LFF organizuota atranka sulaukė didelio susidomėjimo iš futbolo bendruomenės. Dalyvauti kviesti visi futbolo mėgėjai, o atrankoje savo jėgas išbandė buvę futbolininkai, teisėjai bei akademijų treneriai.

Finaliniame etape pretendentų pokalbius vertino speciali LFF sudaryta komisija: LFF Prezidentas Edgaras Stankevičius, LFF generalinė sekretorė Rita Bagdonienė, VDU Švietimo akademijos profesorius Rūtenis Paulauskas, LFF komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Ineta Kraujalytė, SN1 konsultantas Lukas Zajančauskas bei LFF Esporto vadovas Edgaras Abromavičius.

Po ilgos ir išsamios diskusijos buvo nuspręsta, kad Lietuvai Liverpulyje atstovaus Aivaras Nekliuda. Artimiausiu metu bus paskelbtas ir kitas komandos narys, kuris prisijungs prie Aivaro ir kartu gins Lietuvos garbę pasaulio čempionate.

Apie projektą ir jo svarbą mintimis pasidalino VDU profesorius Rūtenis Paulauskas bei sporto medijų ekspertas Lukas Zajančauskas:

„Visų pirma, tai sveikintina iniciatyva, kilusi iš FIFA ir LFF pusės. Sportas yra labai svarbus kiekvienam asmeniui ir tai gali būti pateikta įvairiomis formomis, viena iš jų – esportas. Universitete jau kurį laiką vystome šią šaką ir tikiu, kad šis projektas gali išugdyti naujų ir puikių specialistų sporto treniravimo ar vadybos srityse“, – teigė R. Paulauskas.

Lukas Zajančauskas pažymėjo sporto vadybos simuliatorių svarbą.

„Visuomet džiaugiuosi projektais, suteikiančiais galimybę visiems norintiems asmenims patekti į sporto industriją, o šis projektas – tikrai išskirtinis. Man pačiam labai smagu, ir dar kiek sunku patikėti, kad žaidžiant sporto vadybos simuliatorių žaidimus galima atstovauti šaliai tarptautiniame lygmenyje ir atskleisti savo potencialius gebėjimus visų pasaulio futbolo organizacijų akiratyje “, – sakė L. Zajančauskas.

FIFAe „Football Manager“ pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio 29 d. – rugsėjo 1 d. Liverpulyje.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS