Neįgaliesiems

A. Velička: „Šiose rungtynėse suteikėme šansą U17 rinktinės kandidatams“

Sirgaliai išvydo rezultatyvų lietuvių žaidimą Jonavoje ir Kaune vykusiose kontrolinėse rungtynėse tarp Lietuvos ir Lichtenšteino futbolo komandų. Rinktinės vyriausiasis treneris Andrius Velička pripažino, kad buvo patenkintas išpildytu žaidimo planu bei paminėjo apie artimiausius planus.

Lietuviai pasiekė pergales 8:0 ir 9:0 prieš Lichtenšteino atstovus. Pastaroji stovykla ir kontrolinės rungtynės tapo pasiruošimo UEFA Europos vaikinų U17 čempionato atrankos turnyrui dalimi, kuris spalio 29 – lapkričio 4 dienomis vyks Šiaurės Airijoje. Lietuvių lauks dvikovos su Airijos, Škotijos ir Šiaurės Airijos bendraamžiais.

Andrius Velička apžvelgė įspūdžius po kontrolinių rungtynių, pažymėdamas, kad liko patenkintas lietuvių žaidimo turiniu.

–Treneri, papasakokite apie šiai Lietuvos rinktinės sudėčiai iškeltus tikslus ir ką norėjote įvertinti rungtynių metu?

–Kadangi į šią stovyklą ir rungtynes negalėjo atvykti dalis pagrindinių žaidėjų, nes rungtynės vyko ne per vadinamąjį rinktinių „langą“, tai suteikėme šansą U17 rinktinės kandidatams, kurie gali bet kada įšokti į startinę sudėtį. Buvo svarbu juos patikrinti, leisti sužaisti tarptautinėse rungtynėse.

Kaip komanda, mes per kiekvieną stovyklą ir rungtynes ruošiamės rudenį prasidėsiančioms Europos čempionato atrankos varžyboms, keldami savo žaidimo lygį. Diegiame jauniesiems futbolininkams LFF techninėje strategijoje priimtus žaidimo principus, kad jie žaistų, kaip mes norime. Manau, šįkart tai mums puikiai pavyko.

–Kuo skyrėsi mūsų rinktinės žaidimas per rungtynes Jonavoje ir Kaune bei kas Jus maloniai nuteikė?

–Kaip buvęs puolėjas, aš visada noriu, kad būtų mušama daug įvarčių. Pagrindinė užduotis komandai buvo mušti įvarčius. Žinojome, kad Lichtenšteino rinktinė nebus stipriausia varžovė, bet tikrai negalėjome jos nuvertinti. Taikydami savo žaidimo principus, stengėmes žaisti per aikštės kraštus, skersuoti kamuolį, individualiais veiksmais pelnyti kuo daugiau įvarčių. Pirmose rungtynėse, manau, įvarčių galėjo būti dar daugiau, o antrose praktiškai išnaudojome visas susikurtas progas.

–Kokie bus artimiausi vaikinų U17 rinktinės pasiruošimo planai?

–Rugsėjo 11 dieną renkamės į paskutinę priešatrankinę stovyklą, tikimės sužaisti dvejas kontrolines rungtynes prieš Maltos komandą Lietuvoje. Tada liks paskutiniai žingsniai belaukiant atrankos rungtynių Šiaurės Airijoje.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS