Neįgaliesiems

T. Ražanauskas apžvelgė U16 rinktinės pasirodymą: „Vaikinai patyrė atsakomybės jausmą“

Lietuvos vaikinų iki 16 metų rinktinė po Kaune surengtos stovyklos išvyko į Rygą, kurioje sužaidė kontrolines rungtynes su Estijos ir Latvijos bendraamžiais.

Lietuvos jaunieji futbolininkai pirmajame susitikime 1:3 pralaimėjo estams, o sekmadienį sužaidė lygiosiomis 2:2 su latviais. Pastarojoje dvikovoje žaidėjai stojo į baudinių seriją ir joje taiklesni buvo Latvijos atstovai.

Vyriausiasis treneris Tomas Ražanauskas apžvelgdamas rungtynių turinį, pažymėjo, kad į rinktinę pakviesti futbolininkai po vasaros pertraukos neatvyko optimalios žaidybinės formos ir tai labiausiai pakišo koją.

„Su žaidimo principais futbolininkai buvo supažindinti ankstesnės stovyklos metu, tad ir stengėmes laikytis plano. Aišku, ne visi kviesti žaidėjai atvažiavo, kuriuos norėjome matyti, bet tai tapo šansu pasirodyti kitiems rinktinės kandidatams. Džiugu, kad Latvijos futbolo federacija pakvietė mus sudalyvauti šiose kontrolinėse rungtynėse ir galėjome kritiškai įvertinti mūsų komandos pajėgumą žaisti vasarą.

Deja, dauguma žaidėjų nebuvo optimaliai pasiruošę, nes dėl atostogų neturėjo reguliariaus savaitinio treniruočių ritmo. Trenerių štabo netenkino vaizdas rungtynėse, aš manau, kad pakviesti futbolininkai tikrai gali daug geriau žaisti. Aikštėje matėsi, kad žaidėjai šįsyk nusileido varžovams fiziniu ir techniniu aspektais, vėluodavo priimti sprendimus. Manau, kad prasidėjus nacionaliniams čempionatams vaikinai grįš savo tikrą formą“, – vylėsi strategas.

Rungtynėse su estais lietuviai nedemonstravo konstruktyvaus žaidimo, praleido tris įvarčius, o skirtumą 87 minutę sušvelnino Kajus Šimkus. Dvikovoje su latviais mūsiškiams pavyko persverti rezultatą Benjamino Warwicko Tully‘io ir Augusto Valucko taikliais smūgiais, bet latviai pasiekė lygiąsias realizavus teisėjo skirtą baudinį.

„Antros rungtynės buvo malonesnės akiai. Gerai, kad pavyko daugiau progų sukurti, per kurias realiai galėjome pasiekti įvartį. Išskirčiau iki keturių dėkingų progų, deja, nevirtusiais įvarčiais – matyt, dėl žaidėjų praktikos stokos.

Mums labai reikia tarptautinių rungtynių patirties, todėl turime maksimaliai išnaudoti visus šansus. Šiai amžiaus grupei aktualu turėti kuo daugiau rungtynių, per kurias žaidėjai galėtų semtis patirties, jog būtų jau pasiruošę būsimiems startams UEFA atrankos turnyruose. Jauniems futbolininkams reikia patirti skirtumą tarp nacionalinių pirmenybių ir tarptautinių rungtynių, kuriose yra didesnis žaidimo intensyvumas“,  – teigė T. Ražanauskas.

Prieš kontrolines rungtynes Rygoje buvo sutarta, jog komandos muš baudinius, jeigu pagrindinis rungtynių laikas pasibaigtų lygiosiomis. Latvijos ekipa penktadienį varžėsi prieš Turkijos bendraamžius iš jiems nusileido po baudinių 1:4. Latviai sekmadienį geriau pasirodė serijoje prieš lietuvius – 4:2.

„Manau, kad tokia baudinių serijos patirtis išeis į naudą. Vaikinai patyrė atsakomybės jausmą ir išryškėjo, kurie susidorojo su psichologine įtampa, o kurie jai pasidavė. Anksčiau žaidėjams buvo pasakyta, kad nereikia nieko bijoti – įmuši ir bus laimėta. Penki taiklūs smūgiai ir važiuoji namo su gera nuotaika. Jeigu esi futbolininkas, turi visada norėti mušti įvartį, o čia – idealus šansas tai padaryti nuo 11 metrų atžymos. Kada, jei ne dabar įgyti patirties mušti baudinius per tarptautines rungtynes. Tikiuosi, kad žaidėjai pasidarys atitinkamas išvadas“, – apžvelgė strategas.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS