Neįgaliesiems

„Glimstedt“ vadovaujančioji partnerė paskirta LFF Sąžiningo žaidimo pareigūne

Advokatų kontoros „Glimstedt“ vadovaujančioji partnerė Dr. Laura Augytė-Kamarauskienė Lietuvos futbolo federacijos sprendimu paskirta Sąžiningo žaidimo pareigūne (angl. – Integrity Officer), kuri atsakinga, kad visose vietinėse ir tarptautinėse rungtynėse būtų laikomasi aukščiausių sąžiningumo ir sportinio elgesio standartų.

Šių metų balandį dr. Laura Augytė Kamarauskienė Singapūre dalyvavo pirmajame FIFA sąžiningumo pareigūnų aukščiausiojo lygio susitikime. Pirmą kartą vykusiame tokio lygio dviejų dienų renginyje pagrindinis dėmesys buvo skiriamas bendram požiūriui į manipuliavimo rungtynėmis problemą, o iš 211 valstybių atvykę sąžiningo žaidimo pareigūnai, atsakingi už prevenciją ir kovą prieš manipuliavimą rungtynių rezultatais, keitėsi gerąja praktika bei gilino žinias apie FIFA sąžiningumo strategiją, kurioje daugiausia dėmesio skiriama strateginio veiksmų plano įgyvendinimui, problemų identifikavimui, prevencinėms priemonėms bei tyrimams, bendradarbiaujant su teisėsaugos institucijomis.

,,FIFA sąžiningumo pareigūnų aukščiausiojo lygio susitikime gauta informacija ir užmegzti partnerystės ryšiai padės kovojant su susitarimais dėl rungtynių baigties, nusikaltimais ir korupcija futbole įvairiais lygmenimis. Dėkoju LFF ir prezidentui Edgarui Stankevičiui už pasitikėjimą ir galimybę eiti šias pareigas“, – teigia „Glimstedt“ vadovaujančioji partnerė dr. Laura Augytė-Kamarauskienė.

LFF toliau ryžtingai vykdo misiją kovoti su manipuliavimu rungtynėmis, įgyvendindama specializuotas sąžiningumo programas. Kiekviena Europos futbolo federacija turi po vieną asmenį, kuriam priskirtos Sąžiningo žaidimo pareigūno funkcijos. Aktyvias FIFA, UEFA ir nacionalinių futbolo federacijų pastangas kovojant su manipuliavimu rungtynėmis rodo reguliariai futbolo bendruomenėse vykdomi žaidėjų, teisėjų ir sąžiningumo pareigūnų mokymai ir edukacija.

„Sąžiningo žaidimo puoselėjimui federacijoje skiriame didelį dėmesį ir svarbu, kad šios pozicijos atstovas būtų šioje srityje didelį žinių bagažą sukaupęs asmuo. Tikimės, kad šis žingsnis padės mums dar atkakliau kovoti su sutartomis rungtynėmis ir nesąžiningo žaidimo apraiškomis“, – kalbėjo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Sąžiningumo žaidimo pareigūnai futbole atlieka svarbų vaidmenį tiriant įtariamus susitarimus dėl rungtynių savo šalyse bei palaikant ryšius tarp futbolo institucijų ir valstybės teisėsaugos institucijų. Jie taip pat keičiasi informacija ir patirtimi su UEFA dėl baudžiamojo persekiojimo už korupcinę ar nusikalstamą veiklą, turinčią įtakos futbolui, stebi vietines drausmines procedūras ir vadovauja vietinei švietimo ir prevencijos programai.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS