Neįgaliesiems

Sugrįžusi LFF II lyga: jonaviečiai tapo vienvaldžiais lyderiais

Šešeriomis rungtynėmis LFF II lygos klubai pradėjo antrąjį 2024 metų sezono ratą. Dar du susitikimai tarp Klaipėdos FM ir „Dainavos“ B bei „Širvėnos“ ir „Žalgirio“ B nukelti į rugpjūčio pabaigą.

Turas startavo įtikinamomis „Dembavos“, „Šilutės“ ir „Sveikatos“ pergalėmis. Kitose trejose rungtynėse įtampos buvo gerokai daugiau, tačiau „Viltis“, „TransINVEST“ B ir „Jonava“ turnyrinę lentelę papildė trimis taškais.

Užtikrintai

 Praėjusį penktadienį startavusiame antrajame rate pirmos dvejos rungtynės baigėsi 4:0. Toks rezultatas užfiksuotas „Dembavos“ – „Fortūnos“ ir „Šilutės“ – „Džiugo“ B rungtynėse.

Namie žaidusi „Dembava“ savo persvarą pradėjo kurti sužaidus beveik pusvalandį. Pasižymėjo Ibrahimas Moro, kuris po pertraukos įformino dublį. Įspūdingai susiklosčiusios 15 antrojo kėlinio minučių „Dembavai“ leido persvarą nuo 1:0 padidinti iki 4:0.

Šilutėje šeimininkai reikalus sutvarkė per pirmą rungtynių pusvalandį, per kurį į Telšių jaunimo vartus krito trys įvarčiai. Po pertraukos žaidimas sulėtėjo, o jau per pridėtą teisėjo laiką Deividas Lukošius savo antru tiksliu smūgiu komandai sukūrė keturių įvarčių persvarą.

Užtikrinčiausią turo pergalę iškovojo Kybartų „Sveikatos“ futbolininkai, kurie Joniškyje „Saned“ ekipą pavaišino aštuoniais tiksliais smūgiais. Rokas Krušnauskas, dukart Josephas Zawko ir Patrickas Nwodo vos per 21 žaidimo minutę pasižymėjo tiksliais smūgiais, o joniškiečiai nerado jokių vaistų atsakymui.

Nuo antrojo kėlinio vidurio iki pabaigos skirtumas padvigubėjo iki 8:0. J. Zawko savo sąskaitą ir po pertraukos papildė dviem tiksliais smūgiais.

Įtemptai

Septintą sezono pergalę iškovojo bei į aštuntą vietą turnyro lentelėje pakilo sostinės „Vilties“ komanda, kuri 2:1 Marijampolėje įveikė „Sūduvą“ B. Vilniečiams rungtynės startavo nuo.. įsimušto įvarčio į savo vartus. Vis tik, dar iki pertraukos rezultatas tapo lygus, o antrojo kėlinio viduryje Matas Turevičius pelnė pergalingą įvartį.

Itin permainingai klostėsi ir dvikova tarp „Ukmergės“ bei „TransINVEST“ B. Prieš vienus lygos lyderių žaidę ukmergiškiai 5 minutę išsiveržė į priekį, tačiau pirmąjį kėlinį 3:1 laimėjo Vilniaus rajono atstovai. Po pertraukos Egidijus Mickus darsyk priartino šeimininkus iki vieno įvarčio, tačiau Gabrielis Nikonovas 78 minutę sumažino įtampą bei sugrąžino komandai dviejų įvarčių pranašumą.

Pergalę iškovojo ir vienvalde lygos lydere tapusi „Jonava“. Įvarčiai rungtynių pradžioje ir pabaigoje garantavo pergalę 2:0 prieš Klaipėdos „Neptūną“ B. Nugalėtojų gretose pasižymėjo Marius Ganusauskas ir Audrius Brokas.

Turo rezultatai:

Panevėžio raj. „Dembava“ – Kauno „Fortūna“ 4:0

„Šilutė“ – Telšių „Džiugas“ B 4:0

Joniškio „Saned“ – FK „Sveikata“ 0:8

Marijampolės „Sūduva“ B – Vilniaus „Viltis“ 1:2

FKS „Ukmergė“ – Vilniaus raj. „TranINVEST“ B 2:4

FK „Jonava“ – Klaipėdos „Neptūnas“ B 2:0

B divizionas

Antroji LFF II lygos B diviziono dalis startavo dvejomis lygiosiomis. Tauragėje „Tauras“ B sužaidė 1:1 su „Garliava“ B, kuri net du kartus nepasinaudojo galimybėmis realizuoti 11 metrų baudinį.

Kitose rungtynėse „Be1“ B ir „Hegelmann“ C įvarčius mušė po du kartus. „Hegelmann“ C komanda pasižymėjo pirmoji, o prieš pat pertrauką „Be1“ nukentėjo dukart. Iš pradžių iš aikštės buvo pašalintas Karolis Kuodis, o netrukus Abou Diopas nerealizavo 11 metrų baudinio. Net ir žaisdami mažumoje, „Be1“ B atstovai antrajame kėlinyje sugebėjo atstatyti pusiausvyrą.

17 turas

LFF II lygos A diviziono septynioliktojo turo rungtynės bus sužaistos per šešias dienas. Jau trečiadienį susikaus „Ukmergė“ ir „Dembava“, o visi trys lyderiai žais prieš antros turnyro lentelės pusės komandas.

„Sveikatos“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS