Neįgaliesiems

17-asis TOPsport Pirmos lygos turas: skyrybos „Nevėžio“ štabe ir tobula „Babrungo“ vasara

„TOPsport Pirma lyga“ 17-asis turas vėl pažėrė pokyčių. Šįsyk permainų trenerių gretose ėmėsi Kėdainių „Nevėžis“. Savaite anksčiau tą patį padarė „Garliava“. Tuo tarpu lygos lyderiai įrodinėja, jog jiems keisti vedlius nėra jokio pagrindo.

Atsisveikinimas. Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojas Kėdainių „Nevėžis“ 17-ąjį turą pasitiko žengdamas gerokai žemiau nei norėtų – 8-ojoje pozicijoje. Nenuostabu, jog klubo vadovai nusprendė atsisveikinti su treneriu Olegu Lutkovu. Nuo sezono pradžios prie komandos vairo stovėjusį ukrainietį pakeitė jo buvęs asistentas Algirdas Surgautas. Šis UEFA Pro licenciją turintis specialistas Kėdainiuose darbuojasi jau ketvirtą sezoną. Naujo vyriausiojo trenerio vedamas „Nevėžis“ savaitgalį išvykoje 4:0 nušlavė Gargždų „Bangą“ B ir su 25 taškais dalinasi 5-6 vietas su Vilniaus BFA vaikinais.

Vilniaus BFA futbolininkai savo 25-ąjį tašką sumedžiojo akistatoje su Panevėžio „Ekranu“. Būtent ši Aukštaitijos komanda šiemet pirmoji pakeitė trenerį, kai vietoje Dariaus Maciulevičiaus vadžias perėmė Davidas Muslera. Rungtynėse Panevėžyje griausmingai savo sirgalių iš „Pirmosios armados“ palaikomi šeimininkai pirmieji įmušė įvartį. Ekipos kapitonas Marius Zabarauskas 34-ąją min. preciziškai tiksliai smūgiavo į artimąjį kampą. Vilniečiai kando atgal – Margiris Čižas šaltakraujiškai užbaigė vieną iš kelių pavojingų kontratakų – 1:1. „Ekranas“ 21-ojo taško dėka išsilaikė pajėgiausiųjų dešimtuke.

Netikėta. „Ši pergalė – didžiulė paspirtis mums. Manau, jog buvome geriau pasiruošę taktiškai. Varžovas žaidė taip, kaip norėjome mes. Tiesa, po pertraukos jau teko atsimušinėti“, – teigė Marius Šluta.

Jo diriguojama Mažeikių „Atmosferos“ komanda 17-ajame ture maloniai nustebino savo sirgalius, 1:0 palauždama vieną pirmenybių lyderių Klaipėdos „Neptūną“. Rungtynių Mažeikiuose baigtį nulėmė Egidijaus Gritkaus techniškas šūvis po kampinio 31-ąją min. Antrajame kėlinyje šeimininkai liko mažumoje, bet per likusias 25 min. atlaikė „Neptūno“ atakų bangas.

Dar vieną netikėtumą 17-ajame ture pateikė netoli autsaiderių grupės balansavęs „Kauno Žalgiris“ B. Kauniečiai savo aikštėje 2:1 pranoko Kretingos „Miniją“, turėjusią realių šansų pakilti į lyderių penketuką. Nugalėtojus dar iki pertraukos į priekį išvedė legionierius iš Malio Mery Traore, o įpusėjus antrajam kėliniui įspūdingu kirčiu galva persvarą padidino Aramandas Podskočimas. Svečiai baigiantis mačui realizavo 11 m baudinį, o jau kitoje atakoje galėjo išplėšti ir lygiąsias, bet žalgiriečius išgelbėjo vartininkas Jurgis Mikšiūnas.

Stažuotė. „Neptūno“ kluptelėjimas išėjo į naudą Jonavos „Be1“ ekipai, kovoje dėl antrosios pozicijos nuo klaipėdiečių atsiplėšusiai 4 taškais. Jonaviečiai savo aikštėje 2:0 nepaliko vilčių Kauno rajono „Hegelmann“ dubleriams. Šeimininkai visus reikalus išsprendė antrojo kėlinio pradžioje, kai Skirmantas Paukštys ir Eduardas Jurjonas per pusantros minutės vieną po kito sumušė du įvarčius. Pastarasis 20-metis saugas antrajai sezono daliai grįžo į „Be1“ iš Graikijos, kur buvo išnuomotas antrosios lygos Kalamatos PS klubui. Panašu, jog šis sprendimas pasiteisino – pernai E. Jurjonas Pirmoje lygoje per visą sezoną nepasižymėjo nė karto, o po stažuotės Graikijoje muša jau antrą įvartį per du turus.

Įkandin „Be1“ ir „Neptūno“ įsitaisė Plungės „Babrungas“. Kęstučio Petkaus auklėtiniai išvykoje 3:0 nepasigailėjo „Panevėžio“ dublerių. Nuo pat vasaros pradžios įspūdingą formą demonstruojantys žemaičiai iškovojo jau penktąją pergalę iš eilės. Maža to, pastarąjį kartą įvartį į savo vartus jie praleido paskutinę pavasario dieną. Nuo to laiko į priešininkų vartus jie patys įmušė net 15 įvarčių. „Babrungas“ su 32 taškais jau mina ant kulnų 34 taškus turinčiam „Neptūnui“.

Poliai. Visus persekiotojus iš lyderių sosto stebi Vilniaus „Riteriai“. Vilniečiai Tauragėje nukalė 13-ąją sezono pergalę. Atkaklaus mačo baigtį nulėmė Nojaus Stankevičiaus idealiai tikslus perdavimas iš savo aikštės pusės į „Tauro“ baudos aikštelę, kur puikiai pasidarbavo Ernestas Zdanovičius. Puolėjas vienu lietimu sutramdė kamuolį, o kitu pelnė jau aštuntąjį savo įvartį šį sezoną. Tauragiškiai surengė varžovų vartų šturmą, bet vėjais paleido 7-ąją pridėto laiko minutę susikurtą progą.

Priešingame turnyro lentelės polyje tūnanti autsaiderė „Garliava“ Kauno rajone rimtai kibo į atlapus „Šiaulių“ dubleriams. Nepaisant dviejų greitų šiauliečių įvarčių, šeimininkai dar iki pertraukos sugebėjo atstatyti pusiausvyrą – 2:2. „Garliavos“ nelaimei, šiame mače varžovams padėjo itin gausus desantas iš pagrindinės „Šiaulių“ ekipos. Naurio Petkevičiaus, Augustino Klimavičiaus bei kitų kvalifikuotų žaidėjų dėka, antrajame kėlinyje svečiai nusvėrė svarstykles savo naudai – 4:2.

1lyga.lt informacija;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS