Neįgaliesiems

Kaune surengta vyrų futsal rinktinės kandidatų stovykla

Besiruošdama 2026 metų Europos futsal čempionatui, Lietuvos rinktinė praėjusį savaitgalį Kaune surengė trijų dienų stovyklą.

Nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Dentinho sukvietė 20 kandidatų, kurie, anot paties stratego, į treniruočių procesą atvyko puikiai pasiruošę.

„Pasirodymu stovykloje esu labai patenkintas. Žaidėjai atliko puikų darbą, kurie, jei atvirai, nustebino savo pasiruošimu, atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu jie atostogauja. Jų požiūris į rinktinę mane verčia džiaugtis“, – pasibaigus stovyklai komentavo Dentinho.

Visi kandidatai į rinktinę iškviesti ne pirmą kartą. Tiesa, pats specialistas iš Brazilijos anksčiau yra dirbęs su 18 kandidatų. Pirmąkart Dentinho pamokų mokėsi Kristupas Petravičius ir Ignas Raštutis.

„Tas faktas, kad puikiai pažįstu visą grupę, neabejotinai į treniruotes prideda kokybės. Ketveri metai Lietuvos futsal A lygoje, antras kartas rinktinės vyriausiojo trenerio poste leidžia iš sportininkų išgauti daugiau.

Mūsų visų tikslas yra vienas – kuo geriau pasirodyti 2026 metais Lietuvoje ir Latvijoje vyksiančiame Europos čempionate. Mums labai svarbu žinoti, ko norime ir kokį lygį iki to laiko turime pasiekti“, – komentavo brazilas.

Šioje rinktinės stovykloje dalyvavo trys vaikinų futsal rinktinės žaidėjai. Edvino Alimkino treniruojama vaikinų rinktinė dar šį mėnesį surengs ir šios amžiaus grupės stovyklą.

„Labai svarbu, kad visada būtų jaunų žaidėjų, kurie turėtų būti Lietuvos futsal ateitis. Visada seku jų treniruotes, kad turėčiau pagrindo pritraukti juos į pagrindinę rinktinę. Pasakysiu taip – einame teisingu keliu, turime gerą planą ir tikiu, kad mūsų komanda augs“, – kalbėjo Dentinho.

Lietuvos futsal rinktinė rugsėjo 17–19 dienomis Kėdainiuose žais dvejas kontrolines rungtynes su Sakartvelu, lapkričio 3–6 dienomis surengs stovyklą Druskininkuose, o gruodžio 17 ir 18-ąją Italijoje surengs kontrolinius susitikimus su šeimininkų nacionaline rinktine.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai:

Karolis Čirba, Gustas Jaskutis, Ernestas Macenis, Egidijus Žagaras.

Aikštės žaidėjai:

Radvilas Bliukis, Tomas Bučma, Vladimir Derendiajev, Artūr Juchno, Paulius Osauskas, Kristupas Petravičius, Ignas Raštutis, Deividas Reimaris, Edas Romanovas, Lukas Sendžikas, Benas Spietinis, Jonas Ulberkis, Gytis Vasylius, Albert Voskunovič, Justinas Zagurskas, Ugnius Zenkovas.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS