Neįgaliesiems

„Futboliukas“ kviečia registruotis į naujojo sezono kelionę

Rekordinį 432 švietimo įstaigų ir virš 30 tūkstančių vaikų skaičių pernai įtraukusios „Futboliuko“ žaidynės nuo spalio mėnesio pradės 2024–2025 metų sezoną. Iki rugsėjo 13 dienos vyks švietimo įstaigų registracija į būsimą sezoną.

Projektas skirtas Lietuvos švietimo ugdymo įstaigoms, turinčioms ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikų grupes. Aktyvių mokytojų pastangomis praėjusiame sezone su futbolu susipažino ar tęsė kelionę net apie 30 tūkstančių vaikų.

Lietuvos futbolo federacijos ir Masinio futbolo asociacijos vykdomo projekto tikslas – naudojant žaidimus ir pedagoginę smagaus futbolo žaidimo koncepciją suteikti vertingos ir praturtinančios žaidimo patirties vaikams bei populiarinti futbolą.

Kaip ir kiekviename „Futboliuko“ projekto sezone, vaikai turės galimybę ne tik treniruotis, žaisti futbolą, bet ir atlikti įvairias edukacines, kūrybines, interaktyvias užduotėles, sudalyvauti kūrybiniuose konkursuose.

„Labai laukiame naujojo „Futboliuko“ sezono, kaip ir didelis būrys būsimų dalyvių. Džiaugiamės, kad kiekvienais metais į projekto veiklas įsijungia vis didesnis dalyvių skaičius, o mes stengiamės vis pridėti į užduotis smagių ir naudingų užduočių. Per daugelį projekto gyvavimo metų, matome, kad projektas įneša daug naudos į kasdienę veiklą, vaikai tampa aktyvesni bei darželiuose futbolas užima svarbią vietą. Tikimės projekto tęstinumo bei vaikų bei pedagogų įsitraukimo ir kūrybiškumo artėjančiame sezone“, – teigė Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Ignas Marcinkevičius.

Žaidynių organizatoriai kviečia visas švietimo įstaigas registruotis dalyvauti projekte, užpildžius šią elektroninę formą. Registracija vyksta tik internetu iki 2024 m. rugsėjo 13 d. 17:00 val.

Visų „Futboliuko“ dalyvių lauks daugybė prizų – nuo knygučių vaikams iki inventoriaus, skirto įgyvendinti įvairiausias futbolo užduotis. Organizatoriai dėkoja projekto remėjai UAB „Druskininkų Rasa“ ir partnerei RIUKKPA.

Visą informaciją apie projektą „Futboliukas“ rasite nuostatuose, kurie yra paskelbti puslapyje www.asfutboliukas.lt. Jame galima rasti ne tik informaciją apie projektą, bet ir sekti savo ir kitų švietimo ugdymo įstaigų kelionių įspūdžius.

Projekte dalyvavę pedagogai negailėjo puikių atsiliepimų apie „Futboliuką“, įvertinę žaidynių socialinę misiją, įtraukiančią ne tik vaikus, bet ir jų tėvus ir pedagogus.

Daiva Greviškienė (Biržų lopšelis-darželis „Drugelis“): „Futboliukas“ patiko vaikams dėl paprastų taisyklių ir nepertraukiamo veiksmo – atrieda kamuoliukas ir žaidi. Mūsų lopšelyje-darželyje labiau prigijo „Futboliuko“ žaidimas, nors pradėjome dalyvauti jame tik prieš trejus metus, kai Biržuose kitos ugdymo įstaigos įsitraukė anksčiau. Išbandome naujoves ir patys prisigalvojame užduočių. Dabar mūsų įstaigos visi darželinukai gauna futbolo užduočių, o patys mažiausieji iš darželio išmėgina tam tikrus judesius per pamokėles. Futbolas pas mus „ant bangos“, turime ir būrelį. „Futboliuko“ projektas leidžia būti platesnės bendruomenės dalimi“.

Alina Bikulč (Druskininkų „Saulės“ pagrindinė mokykla): „Man „Futboliukas“ patiko dėl to, kad projekto veiklos paskatino bendradarbiavimą ir suteikė galimybę įtraukti kitus dalyvius. Itin pavykęs buvo „Futboliuko“ renginys su tėveliais, kurį organizavo dvi klasės. Tėvai tikrai buvo labai patenkinti bei vaikams buvo be galo įdomu su tėvais žaisti. Dar patiko užduotis bendradarbiauti su kita įstaiga – susirašėme su lopšeliu-darželiu ir buvome du kartus su jais susitikę. Iš pradžių buvo užduotis pažaisti futbolą su lopšelio ugdytiniais, o pavasarį jie pasikvietė mus į svečius, tad irgi pažaidėme futbolą bei darėme estafetę“.

Aušra Buivydaitė (Kelmės lopšelis-darželis „Kūlverstukas“): „Vaikai patyrė džiugių emocijų, taip pat padėjo komandiniame sporte susirasti draugų, išmokti bendrauti, veikti kartu ir pajusti bendrumo jausmą. „Futboliuko“ projektas išties yra puikus ir smagu jame dalyvauti, nes jame dalyvaudami vaikai, mokytojai įgyja naujų potyrių“.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS