Neįgaliesiems

18-asis TOPsport Pirmos lygos turas: naujas strategas Jonavoje ir japono šedevras

„TOPsport Pirma lyga“ pirmenybėse arši kova vyksta ne tik turnyro lentelės viršuje, bet ir apačioje. 18-ajame ture iš paskutinės vietos pagaliau pabėgo Kauno rajono „Garliava“, o lyderiai taškų nebarstė.

Patirtis. Po vienerių metų darbo Jonavos „Be1“ abipusiu susitarimu atsisveikino su Migueliu Machado. 35-erių portugalo diriguojamas „Be1“ pernai iškovojo Pirmos lygos sidabrą, bet neįveikė pereinamųjų varžybų į A lygą barjero. M. Machado pakeitė kur kas labiau patyręs ispanas Luisma Hernandezas. Aukščiausią – UEFA Pro licenciją turintis 51-erių metų specialistas per savo karjerą yra dirbęs Ispanijos trečiojoje pagal pajėgumą lygoje, Pietų Korėjoje, Kuveite, o pastaruoju metu darbavosi Uzbekijos aukščiausioje lygoje. Luisma Hernandezas Jonavoje debiutavo galingai – jo naujieji auklėtiniai savo aikštėje net 4:0 sutriuškino Gargždų „Bangą“ B. Po šio mačo „Be1“ su 41 tašku išlaiko antrąją poziciją.

Aukščiau jonaviečių su 44 taškais rikiuojasi tik Vilniaus „Riteriai“. Sostinės komanda namuose taip užtikrintai pradėjo rungtynes su Kauno rajono „Hegelmann“, kad jau 26-ąją sekundę kauniečius privertė traukti kamuolį iš vartų tinklo. Greičiausią sezono įvartį pelnė Jonas Usavičius. Per 26 sek. šeimininkai spėjo pradėti rungtynes nuo aikštės vidurio, netrukus svečių pusėje išsimetė kamuolį iš užribio ir atliko skersą perdavimą į baudos aikštelę. Ten pirmas suskubęs J. Usavičius smūgiavo tiksliai į tolimąjį vartų kampą. Vėliau vilniečiai pridėjo dar du įvarčius ir triumfavo įtikinamai – 3:0.

Operacija. Kita Vilniaus atstovė – BFA į Garliavą vyko tik pergalės. Sostinės komanda buvo labai arti laimėjimo, tačiau neišsaugojo pranašumo 2:1, kai 85-ąją min. praleido „Garliavos“ brazilo Ramono dūrį – 2:2. Lygiosios ir ilgai lauktas 10-asis taškas padėjo garliaviečiams pavyti „Bangą“ B, o pagal papildomus rodiklius ir aplenkti žemaičius. Akistatoje Garliavoje, Vilniaus BFA ekipai nebegalėjo padėti jos rezultatyviausias žaidėjas Nedas Garbaliauskas. Šiomis dienomis jis atsiėmė birželio mėnesio Pirmos lygos žvaigždės apdovanojimą, tačiau yra priverstas daryti pertrauką karjeroje. Puolėjui šią savaitę buvo atlikta čiurnos raiščių operacija, dėl kurios jis šį sezoną veikiausiai neberungtyniaus, kadangi reabilitacijos procesas turėtų trukti apie 6 mėnesius.

6-oje pozicijoje esančią Vilniaus BFA ekipą aplenkė Tauragės „Tauras“, surengęs tikrą įvarčių fiestą savo tvirtovėje. Tauragiškiai atskaičiavo net septynis rezultatyvius kirčius į Panevėžio „Ekrano“ vartus – 7:1. Prie rekordinės pergalės labiausiai prisidėjo „Tauro“ puolėjas iš Nigerijos Kazeemas Ojo Aderounmu. Įdomu, jog legionierius aikštėje pasirodė tik 68-ąją min., o hettriką surinko vos per 16 žaidimo minučių.

Naujokai. Įvarčių nepašykštėjo ir Klaipėdos „Neptūno“ bei „Panevėžio“ B akistata. Uostamiestyje vykusio mūšio favoritai pirmajame kėlinyje pirmavo gana užtikrintai 3:1, o pirmąjį savo įvartį jiems pelnė iš Vilniaus rajono „TransInvest“ neseniai persikėlęs kartvelas Otaras Kobachidzė. Vis dėlto įtampos šeimininkai neišvengė – panevėžietis Matas Pušnys 60-ąją min. sušvelnino santykį iki minimalaus 3:4, tad paskutinį pusvalandį „Neptūnui“ jau teko saugoti savo trapų pranašumą. Klaipėdiečius 11-oji sezono pergalė išlaikė 3-ioje vietoje.

Nuo kaimynų vos dviem taškais atsilieka ant ketvirtojo laiptelio įsitaisęs Plungės „Babrungas“, 3:1 pamokęs jaunuosius Kauno žalgiriečius. Plungiškiams puolėjas iš Kolumbijos Jorge Prado vieną po kito pelnė du įvarčius (4 ir 33 min.), o kitas naujokas iš Ganos Emmanuelis Agyemangas 62-ąją min. padėjo galutinį tašką – 3:1.

Prisistatymas. Japonas Takumi Hiruma Lietuvoje rungtyniauja tik antras mėnuo, bet jo pavardė savaitgalį plačiai nuskambėjo socialiniuose tinkluose. Mažeikių „Atmosferos“ saugas 18-ajame ture sukūrė tikrą šedevrą, išplėšdamas tašką savo komandai Kėdainiuose. „Nevėžio“ futbolininkai 55-ąją mačo sekundę nudžiugino savo sirgalius, kai Alexandros Spontas uždarė komandos draugų perdavimą – 1:0. Tačiau svečių atsakas buvo kur kas įspūdingesnis. 68-ąją min. Sebastianas Vasquezas pasiuntė kamuolį oru į baudos aikštelę. Takumi Hiruma griūdamas per save smeigė tiksliai į apatinį vartų kampą – 1:1.

Turnyro lentelės kaimynų taškų dalybomis galėjo pasinaudoti Kretingos „Minija“, tačiau 0:2 suklupo namuose su „Šiaulių“ dubleriais. Šiauliečiams antrą turą iš eilės įvartį pelnė iš pagrindinės ekipos pasiskolintas saugas Nauris Petkevičius. Specialisto iš Brazilijos Thiago Bomfimo treniruojami kretingiškiai patyrė trečiąją nesėkmę iš eilės. Nepaisant to, jie su 23 taškais lieka 9-ti, minimaliai atsilikdami nuo „Atmosferos“ bei vos trimis taškais nuo 5–7 pozicijų.

1lyga.lt informacija; Alfredo Reivyčio nuotr.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS