Neįgaliesiems

Lietuvos futbolo atstovai užsienyje (rugpjūčio 19–25 dienos)

Europoje įsibėgėja vis daugiau naujų sezonų, kuriuose varžosi ir Lietuvos futbolininkai.

Rugpjūčio 19 diena (pirmadienis)

Bulgarijos čempionate Faustas Steponavičius žaidė iki 71 minutės, o jo atstovaujama Sofijos „Septemvri“ svečiuose 0:2 pralaimėjo Vracos „Botev“.

Rumunijos čempionate Edvinas Gertmonas žaidė visas rungtynes ir išlaikė savo vartus sausus, o jo atstovaujama „Universitatea Cluj“ namuose 3:0 pranoko „Sepsi St. Gheorghe“ vienuolikę.

Antrame Turkijos divizione Modestas Vorobjovas žaidė iki 85 minutės, o jo atstovaujama „Istanbulspor“ išvykoje 1:0 įveikė „Amedspor“ ekipą.

Džiugas Bartkus pakeitė klubą Saudo Arabijoje – lietuvis ir toliau rungtyniaus šios šalies antrame divizione, „Al Bukaryah“ komandoje. Pirmame naujo sezono mače lietuvis žaidė visas 90 minučių, bet jo atstovaujama komanda išvykoje 0:2 pralaimėjo „Al Adalah“ vienuolikei.

Rugpjūčio 20 diena (antradienis)

Anglijos „EFL Trophy“ turnyro pirmose rungtynėse Tomas Kalinauskas nebuvo registruotas, o jo atstovaujama „Burton“ komanda namuose 3:1 nugalėjo „Leicester City“ U21 komandą.

Lenkijos antrame divizione Artemijus Tutyškinas žaidė nuo 80 minutės, o jo atstovaujama Lodzės LKS išvykoje 4:2 pranoko Poznanės „Warta“ vienuolikę.

Rugpjūčio 21 diena (trečiadienis)

Japonijos taurės aštuntfinalyje Vykintas Slivka žaidė iki 78 minutės, o jo atstovaujama „Sagan Tosu“ namuose 0:2 pralaimėjo „Renofa Yamaguchi“ komandai ir kovą dėl trofėjaus baigė.

Ukrainos taurėje Kovalivkos „Kolos“ komanda su Gyčiu Paulausku namuose po baudinių (pagrindinis laikas – 0:0) pralaimėjo „Obolon“ ekipai ir baigė pasirodymą varžybose.

Lenkijos antrame divizione Titas Milašius žaidė visas rungtynes, o jo atstovaujama „Pogon Siedlce“ namuose 0:1 nusileido „Tychy“ vienuolikei.

Su „Audace Cerignola“ komanda atsisveikinęs Titas Krapikas turi naują klubą – vartininkas lieka Italijoje ir atstovaus ACR „Messina“ komandai Italijos „Serie C“ pirmenybėse.

Rugpjūčio 22 diena (ketvirtadienis)

UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos paskutinio etapo pirmame mače Armandas Kučys nebuvo registruotas, o jo atstovaujama „Celje“ svečiuose 0:1 pralaimėjo Jerevano „Pyunik“.

Kitame to paties etapo mače Kipras Kažukolovas žaidė visą mačą, o jo atstovaujama „Astana“ išvykoje 0:2 pralaimėjo „Brann“ komandai iš Norvegijos.

Visas rungtynes žaidė ir Pijus Širvys, bet jo atstovaujama „Maribor“ išvykoje 0:1 pralaimėjo „Djurgarden“ vienuolikei iš Švedijos.

Tuo tarpu Nikosijos „Omonia“, kurią treniruoja Valdas Dambrauskas, namuose net 6:0 sudorojo „Zira“ iš Azerbaidžano ir žengė didelį žingsnsį link grupių etapo.

Justas Lasickas žaidė visą antrą kėlinį, o jo atstovaujama Ljublianos „Olimpija“ išvykoje 1:1 sužaidė su „Rijeka“ iš Kroatijos.

Edgaras Utkus dėl traumos nebuvo registruotas dvikovai, bet jo atstovaujama „Cercle Brugge“ išvykoje 6:1 sutriuškino Krokuvos „Wisla“ ir taip pat priartėjo prie pagrindinio grupių etapo.

Rugpjūčio 23 diena (penktadienis)

Indijos „Durand Cup“ taurės turnyro ketvirtfinalyje „Kerala Blasters“ komanda, kurios sporto direktoriumi dirba lietuvis Karolis Skinkys, išvykoje 0:1 pralaimėjo „Bengaluru“ komandai ir pasirodymą dėl trofėjaus baigė.

Rumunijos antrame divizione Rokas Lekiatas žaidė visas rungtynes, o jo atstovaujama „Craiova 1948“ namuose 1:1 sužaidė su „Selimbar“ vienuolike.

Šiaurės Airijos pirmenybėse lietuvis Nedas Mačiulaitis žaidė nuo 64 minutės, o jo atstovaujama „Carrick Rangers“ komanda namuose 2:3 pralaimėjo „Glentoran“ futbolininkams.

Rugpjūčio 24 diena (šeštadienis)

Kinijos antrame divizione Rimvydas Sadauskas žaidė visas rungtynes, o jo atstovaujama „Guangzhou“ ekipa svečiuose 2:0 nugalėjo „Shanghai Jiading Huilong“ vienuolikę.

Anglijos trečiame divizione Tomas Kalinauskas žaidė nuo 78 minutės, o jo atstovaujama „Burton Albion“ namuose 0:0 sužaidė su „Stevenage“ futbolininkais.

Trečiame Vokietijos divizione Edvinas Girdvainis rungtyniavo nuo 79 minutės, o jo atstovaujama „Sandhausen“ namuose 0:1 pralaimėjo „Hannover II“ komandai.

Lenkijos antrame divizione Titas Milašius žaidė iki 79 minutės ir 49 minutę gavo geltoną kortelę, o jo atstovaujama „Pogon Siedlce“ išvykoje 3:1 nugalėjo „Stalowa Wola“ ekipą.

Italijos „Serie C“ C grupėje Marius Adamonis nebuvo registruotas rungtynėms, o jo atstovaujama „Catania“ išvykoje 0:0 sužaidė su „Sorrento“.

Bulgarijos čempionate Matijus Remeikis liko ant suolo, o jo atstovaujama Plovdivo „Botev“ namuose 0:1 nusileido Varnos „Spartak“.

Italijos „Serie B“ čempionate Edgaras Dubickas nebuvo registruotas dvikovai, o jo atstovaujama „Pisa“ namuose 2:0 nugalėjo „Palermo“ vienuolikę.

Rugpjūčio 25 diena (sekmadienis)

Japonijos čempionate Vykintas Slivka žaidė nuo 81 minutės, o jo atstovaujama „Sagan Tosu“ komanda svečiuose 0:2 pralaimėjo „Vissel Kobe“ komandai.

Antrame Lenkijos divizione Artemijus Tutyškinas į aikštę žengė 68 minutę, o jo atstovaujama Lodzės LKS namuose 3:0 susitvarkė su Gloguvo „Chrobry“.

Kitame susitikime Dominykas Barauskas žaidė visas rungtynes ir 37 minutę gavo geltoną kortelę, o jo atstovaujama „Gornik“ išvykoje 2:1 pranoko Gdynės „Arka“.

Slovėnijos čempionate Pijus Širvys žaidė visas rungtynes, o jo atstovaujama „Maribor“ namuose 1:1 sužaidė su Ljublianos „Olimpija“, kurios gretose Justas Lasickas irgi žaidė visą mačą bei 35 minutę pasižymėjo išlyginamuoju įvarčiu.

Kitoje dvikovoje Armandas Kučys nebuvo registruotas, o jo atstovaujama „Celje“ namuose 0:3 pralaimėjo „Primorje“ vienuolikei.

Italijos čempionate Gvidas Gineitis dar nebuvo registruotas susitikimui, o jo atstovaujama „Torino“ namuose 2:1 nugalėjo Bergamo „Atalanta“ futbolininkus.

Kipro čempionate Valdo Dambrausko treniruojama Nikosijos „Omonia“ namuose 3:0 sutriuškino „Achnas“ futbolininkus.

Italijos „Serie C“ B grupėje vartininkas Ovidijus Šiaulys žaidė visas rungtynes, o jo atstovaujama „Entella“ namuose 1:0 įveikė AC „Milan“ U23 komandą.

Tuo tarpu Italijos „Serie C“ C grupėje Titas Krapikas liko ant suolo, o jo atstovaujama „ACR Messina“ namuose 2:2 sužaidė su „Potenza“.

„Olimpija“ klubo nuotr.;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS