Neįgaliesiems

Kaune vyko vaikinų U19 futsal rinktinės stovykla, akcentas – pasiruošimas atrankai į Europos čempionatą

Baigėsi keturias dienas Kaune vykusi Lietuvos vaikinų U19 futsal rinktinės stovykla, kurios metu 17 kandidatų kartu su vyriausiuoju treneriu Edvinu Elimkinu gerino individualų bei komandinį žaidimą, kuris turėtų turėtų padėti ateinantį sausį vyksiančioje atrankoje į Europos futsal čempionatą.

„Turėjome produktyvų laiką. Esu dėkingas vyrukams už pastangas treniruotėse ir norą tobulėti. Per kelias treniruočių dienas žaidėjai gavo nemažai naujos informacijos ir neblogai pavyko ją priimti“, – sakė E. Alimkinas.

Lyginant su ankstesniais metais, jaunimo rinktinės branduolys yra susiformavęs, todėl, kaip sako treneris, atranka daroma iš mažesnio kandidatų skaičiaus.

„Telkiame dėmesį į nuolatinius žaidėjus, kurie yra motyvuoti atstovauti rinktinei ir žaisti salės futbolą. Stovyklų neturėjome tiek daug, kiek norėtume turėti ir žinant, kad žaidėjai žengia tik pirmuosius žingsnius futsale, tai stipriai dar nesame paaugę.

Mažais žingsneliais, bet progresuojame. Šioje stovykloje vis dar mokėmės futsalo pagrindų“, – pasakojo E. Alimkinas.

Jo teigimu, kai kurie rinktinės nariai jau turi patirties ir vyrų rinktinėje, tačiau perspektyvų turi ir likęs plušantis jaunimas.

„Vieni – labai arti pagrindinės rinktinės, kiti dar gerokai toliau. Šioje rinktinėje turime porą žaidėjų, kaip Radvilas Bliukis ar  Titas Pivovaras, kurie, dar būdami jaunesni už kitus, jau atstovavo U19 rinktinei praėjusiame atrankos cikle. Turime ir Ugnių Zenkovą, kuris su „Kauno Žalgiriu“ ruošiasi savo antram sezonui A lygoje.

Šie trys žaidėjai jau ne kartą buvo pakviesti ir į nacionalinės rinktinės stovyklas bei yra debiutavę vyrų rinktinės rungtynėse. Kiti žaidėjai futsale dar šiek tiek atsilieka, bet perspektyvūs ir labai motyvuoti. Tad su dideliu noru bei darbu ateityje viskas yra pasiekiama.

Šiai dienai pagrindinis tikslas yra kaip įmanoma pagerinti žaidėjų individualų ir komandinį žaidimą, kad sausio mėnesį vyksiančioje atrankoje būtume labiau konkurencingi“, – pasakojo treneris.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS