Neįgaliesiems

Lietuvos futbolo rinktinės kovos sugrįžta į LRT eterį

Džiugi žinia futbolo gerbėjams – Lietuvos futbolo rinktinės rungtynės vėl bus transliuojamos per LRT.

Žiūrovai jau nuo rudens galės stebėti lietuvių žaidimą tarptautiniuose turnyruose ir palaikyti mūsiškius. LRT ir UEFA sutartis numato, kad Lietuvos futbolo rinktinė LRT ekranuose įsitvirtins mažiausiai iki 2028 metų.

„Tai, kad nacionalinės rinktinės rungtynių transliacijos grįžta į LRT kanalų grupę – viena iš džiugiausių naujienų prieš artėjantį Tautų lygos ciklą. Dar svarbiau, kad tai yra ilgalaikis susitarimas, tad sirgaliai vėl nemokamai bei lengvai galės stebėti nacionalinės rinktinės rungtynes. Turint omenyje ir tai, kad LRT transliuoja ir aukščiausios mūsų lygos rungtynes, galima teigti, jog lietuviškas futbolas vėl yra nacionalinio transliuotojo eteryje“, – džiaugėsi LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

„Pastaruosius porą metų daliai žiūrovų kilo iššūkių, norint stebėti Lietuvos futbolo rinktinės rungtynes per televiziją. Tačiau ši situacija baigėsi. Tie, kas negalės atvykti į stadionus palaikyti mūsų futbolininkų, galės tai daryti stebėdami LRT transliacijas“, – teigia LRT sporto žurnalistas Ramūnas Grumbinas.

LRT žiūrovai turės galimybę stebėti lietuvių pasirodymus UEFA Tautų lygoje ir atrankos rungtynėse kovojant dėl patekimo į pasaulio ir Europos čempionatus.

Pirmasis išbandymas Lietuvos futbolo rinktinės laukia UEFA Tautų lygoje, kai rugsėjo 6 d. įvyks akistata su futbolininkais iš Kipro. Rungtynės vyks Dariaus ir Girėno stadione Kaune, o jas nuo 18.45 val. bus galima tiesiogiai stebėti per LRT PLIUS kanalą ir portale LRT.lt.

LRT.lt informacija;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS