Neįgaliesiems

20-asis TOPsport Pirmos lygos turas: lyderio slystelėjimas ir antrasis sezono pentatrikas

20-ajame „TOPsport Pirma lyga“ pirmenybių ture nutrūko lyderių Vilniaus „Riterių“ pergalių serija. Tuo tarpu vilniečių Kėdainiams paskolintas puolėjas Ebuka Onah surengė benefisą, pelnydamas net penkis įvarčius į „Kauno Žalgirio“ dublerių vartus.

Manevrai. Be Armando Šveistrio ir Andriaus Kaulinio į aikštę žengę Vilniaus „Riteriai“ rado kuo pakeisti netektis, bet Mažeikių „Atmosfera“ dar sykį įrodė, kad su ja turi skaitytis net stipriausi lygos klubai. Mažeikiečiai rungtynes sostinėje pradėjo pagrasindami šeimininkų vartams. Pastarieji bandė atsakyti netikėtais manevrais, tiek prieš pertrauką, tik antrajame kėlinyje pastumdami į puolimą savo pagrindinį vidurio gynėją Nojų Stankevičių. Nepaisant gudrybių, vilniečiai neįmušė, o patys praleido 90 min. po originaliai ir tiksliai įžaisto „Atmosferos“ kampinio – 0:1.

Pasibaigusi „Riterių“ šešių pergalių virtinė padėjo Jonavos „Be1“ sumažinti atsilikimą nuo lyderio iki 3 taškų. Jonaviečiai taip pat turėjo sunkumų mūšyje savo aikštėje su „Panevėžiu“ B. Jaunieji aukštaičiai šeimininkams priešinosi iki pat 90-osios min., kol galiausiai „Be1“ kapitonas Domas Slendzoka sugrūdo kamuolį į svečių vartų tinklą, o netrukus Ernestas Mickevičius persvarą padidino iki 3:1.

Pentatrikas. Penki rezultatyvūs smūgiai – taip su „Kauno Žalgiriu“ B sujudėjo Ebuka Onah. 22 metų nigerietis pusvalandžiui (nuo 41 iki 69 min.) tapo tikru Terminatoriumi, padėjusiu „Nevėžiui“ nušluoti (6:0) „Kauno Žalgirio“ B gynybą. Tiesa, visi puolėjo įvarčiai buvo pasiekti ne suklaidinus kelis varžovus ar kaip kitaip individualiai susikūrus progas, o sulaukus puikių komandos draugų perdavimų prie pat vartų. Pasiekęs pentatriką E. Onah pakartojo šią vasarą užfiksuotą BFA puolėjo Nedo Garbaliausko rekordą. Galbūt nigerietis būtų įmušęs ir daugiau, bet 76 min. buvo pakeistas.

Rezultatyviai 20-ajame ture suspurdėjo ir Plungės „Babrungo“ brazilas Renanas. Akistatoje Plungėje su Vilniaus BFA jaunuoliais Renanas pirmojo kėlinio viduryje išvedė šeimininkus į priekį, o vilniečiams išlyginus, savo individualiomis pastangomis tuoj pat įgrūdo antrąjį įvartį. Galutiniai skaičiai švieslentėje 3:1 pratęsė „Babrungo“ seriją iki aštuonių pergalių iš eilės. Plungiškiai su 41 tašku žengi treti, nuo antroje pozicijoje esančio „Be1“ atsilikdami tik vienu laimėjimu.

Rinkimai. Tiek pat – 41 tašką turi ir Klaipėdos „Neptūnas“. Klaipėdiečiai savaitgalį namuose priėmė „Šiaulius“ B. Danielis Ilevbare 5-ąją min. išvedė šeimininkus į priekį, bet antrojo kėlinio viduryje Lukas Linartas atstatė pusiausvyrą – 1:1. Vis dėlto Dmytro Bondaris 83 min. padėjo „Neptūnui“ įšokti į benurūkstantį pergalės traukinį – 2:1. „Statistika rodo, kad per pirmas minutes dažnai krenta įvarčiai. Mums tai pavyko, bet gaila, kad neįmušėme dar kartą. Rungtynės būtų ėjusios kur kas ramesne vaga“, – reziumavo „Neptūno“ vairininkas Valdas Trakys.

Tiek „Neptūno“ treneris, tiek abiejų įvarčių autoriai pretenduoja patekti į rugsėjo 7 d. Jonavoje vyksiančią lygos „Žvaigždžių dieną“. Tarp rinkimų kandidatų minėtas ir Gargždų „Bangos“ B strategas Mandinho Tarlazis. Tačiau dar nesibaigus rinkimams brazilas pranešė esąs pernelyg užsikrovęs darbais su „Bangos“ jaunimu ir viešai paprašė už jį nebalsuoti savo gerbėjų. Kaip sekėsi Mandinho rinkimuose paaiškės jau šią savaitę, o aikštėje 20-ajame ture jo auklėtiniai 0:2 suklupo su Kauno rajono „Hegelmann“ B vienuolike.

Kaukė. „Banga“ B dalinasi paskutine vieta su Kauno rajono „Garliava“. Savaitgalį garliaviečiai užmezgė aršią kovą Tauragėje, bet „Tauras“ apgynė savo tvirtovę – 1:0. Šeimininkams vienintelį įvartį jau per pridėtą laiką pelnė vidurio gynėjas iš Kamerūno Mbele Okala Varane’as. Svarbi pergalė „Taurui“ kainavo rimtą netektį – jų pagrindiniam puolėjui Mantui Pikčiūnui lūžo skruostikaulis.

„Gerai nors tai, kad dabar turėsime keletu dienų ilgesnę pauzę nei kitos ekipos. Per tą laiką žaidėjai apsigydys traumas, o Mantui galbūt pagaminsime specialią veido kaukę“, – svarstė „Tauro“ treneris Darius Gvildys.

Netekčių 20-ajame ture neišvengė ir Kretingos „Minija“. Tiesa, ne dėl traumų, o dėl diskvalifikacijos. Jų gynėjas Ernestas Mockus per minutę užsidirbo dvi geltonas korteles ir turėjo palikti aikštę. Pusę antrojo kėlinio „Minija“ žaidė mažumoje, bet atsilaikė mūšyje su Panevėžio „Ekranu“ – 0:0. Abi komandos su 25 taškais uždaro lygos geriausiųjų dešimtuką.

1lyga.lt informacija;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS