Neįgaliesiems

„Topo centras Euronics“ moterų I lygoje atotrūkį padidino MFA „Žalgiris“ B-MRU

Vienuoliktajame pirmenybių ture triuškinančias pergales svečiuose iškovojo MFA „Žalgiris“ B-MRU ir FA „Šiauliai“-ŠSG, o kitose rungtynėse vyko atkaklios kovos.

Turas startavo trečiadienį Plungėje, kur devintą pergalę iš tiek pat galimų pelnė MFA „Žalgiris“ B-MRU. Į „Babrungo“ vartus lygos lyderės sumušė 13 įvarčių be atsako, o „pokerių“ autorėmis tapo Austėja Petkevičiūtė ir Justina Blaževičiūtė. Du taiklius smūgius atliko Ineta Šukštulytė, o po vieną įvartį mušė Patricja Penkauskaitė, Milda Ivanciūtė ir Emilija Gerasimova.

Žalgiriečių artimiausia persekiotoja FK „Gintra“ B ekipa nesugebėjo nugalėti lygos atsaiderių, pelnydama lygiąsias 3:3 prieš FK „Saned“ B. Šiaulietės pirmavo po Saulutės Railaitės dublio, bet joniškietės persvėrė rezultatą Ugnės Grincevičiūtės ir dviem Opeyemi Dorcas Akanbi įvarčiais. Per teisėjo pridėtą laiką Urtė Bujokaitė išlygino rezultatą.

Į trečią vietą pakilo FA „Šiauliai“-ŠSG po pergalės Vilkaviškyje 22:0 prieš „Šešupę“. Šiose rungtynėse aikštės šeimininkės žaidė ne pilna sudėtimi, tad šiaulietės pasinaudojo galimybe pagerinti savo statistinius rodiklius. Samanta Karasiovaitė įmušė šešis įvarčius, Augustė Augėnaitė – penkis, Lolita Kalinauskaitė – tris, Evelina Buividavičiūtė ir Liepa Vitkutė – po du, o po kartą pasižymėjo Izabelė Rastaitytė, Jotvilė Šapaitė, Adrija Arlauskaitė ir Andrėja Jurevičiūtė.

Ketvirtą vietą užima sostinės FK „Žalgiris“, kuris išvykoje 2:1 nugalėjo „Utenos Utenį“. Pirmo kėlinio pabaigoje Airinga Anavičiūtė ir Marta Lipnickaitė apsikeitė įvarčiais, o antrajame kėlinyje Aneta Chvoinicka įmušė pergalingą įvartį.

MFA „Bitės“ pirmavo prieš „Džiugą“, pirmajame kėlinyje pasižymėjus Agatai Marijai Kairytei ir Godai Smailytei, tačiau šių momentų aikštės šeimininkių pergalei neužteko. Žemaitės pademonstravo savo tikrąjį charakterį antrajame kėlinyje, kuriame žiūrovai išvydo Kornelijos Kačenauskaitės ir Lauros Radžiūtės įvarčius. Teisėjas užfiksavo lygiąsias 2:2.

Į vėlesnę datą nukeltas „Nevėžio“ ir „Vilkijos“ futbolo klubų ekipų susitikimas – jis vyks rugsėjo 13 dieną Kėdainių stadione. Iki „Topo centras Euronics“ moterų I lygos pirmojo etapo pabaigos liko sužaisti tris turus.

Rezultatyviausios pirmenybių žaidėjos:
Justina Blaževičiūtė (MFA „Žalgiris“ B-MRU) – 24 įvarčiai;
Saulutė Railaitė (FK „Gintra“ B) – 18;
Austėja Petkevičiūtė (MFA „Žalgiris“ B-MRU) – 17;
Sonata Durienė (FA „Šiauliai“-ŠSG) – 15;
Agata Marija Kairytė (MFA „Bitės“) – 14;
Marta Lipnickaitė (FK „Žalgiris“) – 12;
Samanta Karasiovaitė (FA „Šiauliai“-ŠSG) – 10.

 

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS