Neįgaliesiems

Komandą į aikštę išvesiantis J. Lasickas: „Tai yra maloni atsakomybė, kurios aš noriu“

Penktadienį Lietuvos rinktinė pradės naują ciklą, kai rungtynėmis su Kipru startuos naujame Tautų lygos sezone.

Rungtynės Marijampolės stadione prasidės 19 valandą.

Šioje stovykloje esant be ilgamečio kapitono Fedoro Černycho, raištis atiteks Justui Lasickui, kuris išves ekipą į aikštę penktadienio kovoje su varžovais.

„Taip, tai yra atsakomybė, bet maloni atsakomybė, kurios aš noriu. Noriu tos atsakomybės ir stengsiuosi perteikti savo sukauptą patirtį. Turime ir daugiau patyrusių žaidėjų, tai nėra koks ypatingas atvejis ar stebuklas. Tikrai su nekantrumu lauksiu šių rungtynių“, – kalbėjo jis.

Šioje rinktinės sudėtyje jis yra vienas daugiausiai rungtynių su rinktinės marškinėliais sužaidusių futbolininkų ir, jo paties teigimu, jam pačiam tas skamba kiek neįprastai.

„Tikrai neįprasta, esu dar ne senas, bet tų rungtynių su rinktine susikaupę jau visai nemažai, įdomus tas pokytis, šiokia tokia kartų kaita, tačiau jaunesnė rinktinė jaučiasi, malonu, kad ateina didesnė atsakomybė, noriu ją prisiimti ir esu pasiruošęs“, – kalbėjo vilnietis.

Futbolininkas taip pat adresavo faktą apie paskutinėmis dienomis pasikeitusią rungtynių vietą.

„Šiek tiek keista, bet tai yra dalykai, kurių mes, kaip žaidėjai, negalime pakeisti, neverta eikvoti jėgų tam, ko negalime kontroliuoti. Visas fokusas yra į rungtynes ir esame joms pasiruošę“, – mintimis dalinosi rinktinės senbuvis.

Tai bus antrosios Lietuvos ir Kipro rungtynės per kiek mažiau nei metus – dar pernai lapkritį išvykoje kontrolinėse rungtynėse lietuviai pralaimėjo 0:1.

Visgi, J. Lasicko teigimu, daug žvalgytis į tas rungtynes nereikėtų.

„Buvo kitokios rungtynės, sezono pabaiga, A lygos žaidėjai jau buvo pabaigę sezonus ir buvo paskutinės rungtynės jiems. Komandos šiek tiek irgi pasikeitusios, bet tos rungtynės yra gera proga pasimokyti, žiūrime analizes ir iš tų rungtynių, ir iš kitų Kipro rungtynių ir stengsimės išnaudoti jų silpnesnes vietas“, – dėstė gynėjas.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS