Neįgaliesiems

Vienijančiame futbolo čempionate „Futbolas visiems“ triumfavo FK „Vilkija“ komanda

Spalio 3 dieną Kauno technologijų mokymo centro Socialinių paslaugų skyriaus stadione finišavo visus vienijantis futbolo čempionatas „Futbolas visiems“, kuriame varžėsi vienuolika komandų iš Kauno, Šiaulių, Ringaudų ir Vilkijos.

Antrus metus vykstantis čempionatas „Futbolas visiems“ skatina bendravimą, supratingumą ir vieningumą. Futbolą žaidžia mokytojai, bendruomenių nariai, jaunimas iš Ukrainos, žmonės, turintys specialių poreikių, šeimos dienos centrų auklėtiniai, futbolo klubo žaidėjai.

Trečiajame etape varžėsi 10 komandų: KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus mokinių ir mokytojų, Ringaudų ir Vilkijos bendruomenės, Vilkijos FK „Vilkija“, Vilkijos gimnazijos,  Kauno „Herojus“ mokyklos mokinių ir mokytojų, bei Šiaulių miesto šeimos centro komandos.

Komandoms sužaidus rungtynes grupėse paaiškėjo, kad finale kovos Kauno „Herojus“ mokyklos mokytojų ir Vilkijos FK „Vilkija“ komandos, o mažajame finale susitiks Kauno „Herojus“ mokinių ir Vilkijos bendruomenės komandos.

Rungtynėse dėl trečios vietos, po baudinių serijos, 2:1 pergalę iškovojo Kauno „Herojus“ mokyklos Ukrainos mokinių komanda, įveikusi Vilkijos bendruomenės atstovus. Finale dėl pirmos vietos savo pranašumą 2:0 įrodė Vilkijos FK „Vilkija“, įveikusi Kauno „Herojus“ mokytojų  komandą.

Trečio etapo komandos-prizininkės ir dalyvės apdovanotos Kauno apskrities  įsteigtomis taurėmis ir medaliais, kuriuos įteikė KAUTECH-Socialinio skyriaus vedėja Giedra Sadauskienė su mokytoju Ryčiu Šležiu. Trys komandos, daugiausiai taškų surinkusios viso čempionato metu, buvo apdovanotos Lietuvos masinio futbolo asociacijos įsteigtomis taurėmis, kurias įteikė asociacijos prezidentas Ignas Marcinkevičius.

Galutinė čempionato komandų rikiuotė:

1. Vilkijos FK „Vilkija“ – 51 taškas;

2. Kauno „Herojus“ mokykla (mokinių komanda) – 50 taškų;

3. KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus pirma komanda – 26 taškai;

4. Vilkijos bendruomenės komanda – 25 taškai;

5. Kauno „Herojus“ mokykla (mokytojų komanda) – 15 taškų;

6. Šiaulių miesto šeimos centras– 14 taškų;

7. KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus antra komanda – 9 taškai;

8. KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus mokytojų komanda – 7 taškai;

9. Vilkijos gimnazija – 6 taškai;

10. Ringaudų bendruomenės komanda – 5 taškai;

11. Vilkijos gimnazijos mokytojų komanda – 1 taškas;

„Smagu, kad integracinio čempionato dalyvių skaičius su kiekvienu etapu tik didėja. Didėja ne tik dalyvių skaičius, bet ir amžiaus ribos plečiasi nuo mažo vaiko iki brandaus senjoro. Šių dienų kontekste įtrauktis ypatingai svarbi, o apvalus futbolo kamuolys suvienija visus aikštelėje neišskiriant nei negalios, nei tautybės, nei amžiaus.

Kiekvienas turnyro dalyvis jaučiasi stiprus, ypatingas ir reikalingas, nes yra komandos dalis, be kurios komanda nepasiektų rezultato“, –  savo mintimis dalinosi Kauno technologijų mokymo centro Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Giedra Sadauskienė.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS