Neįgaliesiems

Regioninių futbolo talentų centrų dalyviai rungėsi Kaune

LFF Techninis departamentas kuruoja Regioninių futbolo talentų centrų projektą, kuris yra skirtas sukurti tvarų kelią ilgalaikiam talentų tobulėjimui.

Naujausiame futbolas.tv reportaže buvo įamžintos akimirkos iš projekto rungtynių dienos LFF Kauno treniruočių centre ir trenerių komentarai. Kauno regiono jaunieji futbolininkai spalio 2-ąją turėjo galimybę varžytis mažesniu žaidimo formatu prieš vilniečius ir liko labai patenkinti šia patirtimi.

Panašios žaidybinės dienos bus vykdomos ir kituose regionuose, iš kurių anksčiausios – spalio 14 dieną Panevėžyje.

„Konkuruojame tarpusavyje kiekviename regioniniame centre, nes vaikinai yra iš skirtingų futbolo akademijų ir varžosi bendrame treniruočių procese. Tikslas pačio projekto – išeiti iš įprastos komforto zonos ir perkelti treniruotes į kitą lygį.

Vilniaus žaidėjai šįsyk atvyko į Kauną, varžosi, bet rungtynės yra paprastesnio formato. Tikslingai žiūrime, kad būtų kuo daugiau sąlyčio su kamuoliu – tai žaidimas 1 prieš 1, pirmi lietimai, driblingas, smūgiavimas, judėjimas be kamuolio. Šiame formate 3 prieš 3 tai puikiai atsiskleidžia. Mes atimame varžybų spaudimą eliminuodami rezultatą ir leidžiame pasireikšti geriausioms žaidėjo savybėms.

Esu patenkintas tuo, ką matau: žaidėjų tobulėjimu, akademijų noru dalyvauti projekte, tėvelių užsidegimu būti čia bei pačių regioninių trenerių tobulėjimu. Su LFF Techninio departamento pagalba, aš manau, kad treneriai tobulėja ir deda žingsnį savo karjeros kelyje“, – savo mintimis pasidalino Lukas Artimavičius.

„Matome kaip mūsų, Kauno regiono, vaikai tobulėja. Pažanga, iš tikrųjų, yra didelė. Smagu pažiūrėti, kaip atrodo vilniečiai, yra ir matytų veidų. Susitinkame su jais turnyruose, varžybose, tad įdomu įvertinti kaip jie šitame treniruočių fone atsiskleidžia.

Atsimenu, kai mes susirinkome į pirmas treniruotes. Visi vaikai atėjo nuleidę galvas, atrodė, kad pasitikėjimo jiems trūko. Driblingas, sprendimo priėmimas, žaidimas į priekį – šiuose dalykuose dabar yra atlikta akivaizdi pažanga ir tuo džiaugiamės. Norisi, kad vaikai iš kiekvienos treniruotės pasiimtų maksimumą ir išeitų iš jos kažką sužinoję naujo“, – teigė Kauno regioninio centro treneris Gabrielius Zagurskas.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS