Neįgaliesiems

E. Jankauskas po mačo su rumunais: „Šiame lygyje viską sprendžia detalės“

Lietuvos rinktinė antradienį patyrė dar vieną nesėkmę UEFA tautų lygos turnyre, kai namuose po atkaklios kovos 1:2 pralaimėjo grupės favoritams Rumunijos futbolininkams.

Rungtynių pradžioje Armandas Kučys realizavo 11 metrų baudinį, tačiau vėliau svečiai atsakė dviem savo smūgiais ir namo išsivežė pergalę.

Po dvikovos spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas akcentavo, kad lietuviai pralaimėjo lygiose rungtynėse.

„Kaip bebūtų banalu, bet reikia turbūt taip ir pasakyti, kad vėl buvo labai lygios rungtynės. Jau kalbėjome daug kartų, kad šiame lygyje viską sprendžia detalės, kai komandos sužaidžia apylygia, šiandien buvo dar vienas to įrodymas. Atrodo, niekuo varžovams nenusileidome, bet praleidome tokį įvartį, kai patys buvome prie priešininko vartų.

Tikrai apmaudu, gaila pastangų, kurias įdėjo žaidėjai. Atsidavimas buvo pavyzdinis, labiausiai gaila žiūrovų, kuriems nepavyko padovanoti taško ar visų trijų.

Tačiau nesinori visko piešti juoda spalva, nes žaidėme apylygiai su komanda, kuri yra stipriausia grupėje. Mes esame vienintelė komanda, kuri įmušė įvartį, net du, į jų vartus, bet gaila dėl pačios baigties, kad likome su nuliu“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Paprašytas šias rungtynes palyginti su šeštadienio rungtynėmis su Kosovu, treneris teigė, kad pozityvių momentų turėjo abu susitikimai.

„Žaidimo prasme džiugino abejos rungtynės. Žiūrint į fizinę pusę, tai buvo dar intensyvesnės rungtynės už praeitas, bet džiuginantis faktorius tas, kad antros rungtynės jau nėra tas pragaras, kaip buvo anksčiau, kur visada turėdavome tokį kritimą. Manau, kad šįkart tuo fiziniu aspektu buvo labai geros rungtynės“, – tęsė strategas.

Nepaisant to, kad po keturių dvikovų rinktinės sąskaitoje lieka nulis taškų, treneris teigė, kad jį džiugina sukurtų progų kiekis, tačiau kiek neramina jų realizacija.

„Iki šiol vienintelė komanda, kuri sukėlė pasipriešinimą geriausiai grupės komandai, bet vis tiek turime nulį taškų. Turėjome geras rungtynes su Kipru, taip pat ir su Kosovu buvome verti daugiau.

Visos aplinkybės rodo į tuos trūkumus, kurie yra mūsų komandoje – nesugebame realizuoti susikurtų progų, čia yra mūsų silpna vieta.

Kiek tų progų mes sugebame susikurti, tai labai džiugina, tas vaizdas neblogas, žiūrint į skaičius.

Tuo tarpu varžovų įvarčiai buvo pasiekti iš labai sudėtingų situacijų, tai arba tai demonstruoja priešininkų meistriškumą, arba mūsų nesėkmę. Reikėtų pažymėti, kad ir įvarčiai į mūsų vartus buvo ne atsitiktiniai, o išpildymas labai gerų meistrų“, – baigė E. Jankauskas.

Pasirodymą Tautų lygoje lietuviai lapkričio mėnesį baigs išvykos rungtynėmis su Kipru ir Kosovu.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS