Neįgaliesiems

26-asis TOPsport Pirmos lygos turas: paini aritmetika ir dužusios gargždiškių viltys

Kol „TOPsport Pirma Lyga“ lyderės 26-ajame ture poilsiavo laukdamos savo žaidėjų iš Lietuvos jaunimo rinktinių, turnyro lentelės dugne virė karštos sportinės aistros. Pirmasis jų rezultatas – paaiškėjusi pirma lygos nelaimėlė.

Aritmetika. Gargždų „Banga“ B turėjo idealų šansą išsaugoti bent teorines viltis kovoje dėl išlikimo lygoje, tačiau jomis nepasinaudojo. Jaunieji gargždiškiai akistatoje su Panevėžio „Ekranu“ daugiau nei pusvalandį žaidė turėdami vienu futbolininku daugiau. 58-ąją min. panevėžietis Ignas Chachlauskas vieną po kito užsidirbo dvi geltonas korteles ir buvo pašalintas iš aikštės. Vis dėlto 1:0 pirmavę šeimininkai ne tik atsilaikė prieš svečius iš Žemaitijos, bet ir įtvirtino pranašumą – 2:0.

16-oje vietoje su 11 taškų tūnančią „Bangą“ B nuo išsigelbėjimu galėjusios tapti 14-os vietos skiria 12 taškų. Net jei gargždiškiai laimėtų likusius keturis mačus, jie neaplenks 14-oje pozicijoje esančių „Šiaulių“ dublerių. Šie liktų aukščiau dėl geresnio tarpusavio mačų rodiklio. Tiesa, „Šiaulių“ dubleriai taip pat komplikavo savo padėtį 0:1 pralaimėdami principinį mūšį su „Panevėžiu“ B. Panevėžiečių polėkio nesustabdė net susitikimo pradžioje nerealizuotas 11 m baudinys.

Aritmetika 2. Šiauliečiams kortas gali sujaukti save už plaukų iš dugno traukianti „Garliava“. Kauno rajono ekipa 2:0 patiesė kaimynus „Hegelmann“ B. Garliaviečiai su 20 taškų nuo „Šiaulių“ dublerių atsilieka vos trimis taškais ir turi neblogus šansus juos aplenkti. Tokiu atveju drauge su „Banga“ B iš lygos kristų šiauliečiai. Jei vis tik Saulės miesto futbolininkai atsilaikys – „Garliava“ liks 15-ta ir nugarmės į Antrąją lygą. Tiesa, dar gali susiklostyti ir taip, jog visos trys autsaiderės surinks po 23 taškus. Tokia situacija būtų parankiausia „Šiaulių“ dubleriams, o „Banga“ B bet kuriuo atveju jau šansų nebeturi.

Autsaiderių pasistumdymus dar neramiai stebi šį savaitgalį besilsėjusi Kretingos „Minija“ bei „Hegelmann“ ir „Kauno Žalgirio“ dubleriai. Pastarieji sekmadienį sulaukė po sunkios traumos sveikstančio Karolio Šilkaičio, bet neprilygo Tauragės „Taurui“ – 0:2. Tiek Kretingos klubas, tiek abi Kauno ekipos dar gali ir tiesiogiai iškristi iš lygos, o jei jos smuktelėtų tik iki 14-os vietos, žaistų pereinamąsias rungtynes su Antros lygos bronzos medalininku.

Medaliai. Klaipėdos „Neptūnas“, nerungtyniaujant trims čempionato lyderiams, galėjo susigrąžinti trečiąją poziciją bei maksimaliai priartėti prie antrosios. Bet uostamiesčio ekipa, vedama naujojo trenerio Olego Lutkovo, po atkaklios kovos 0:1 nesugebėjo įveikti Kėdainių „Nevėžio“. Įdomu, kad pirmajame rate, kai klaipėdiečiai laimėjo prieš kėdainiečius, O. Lutkovas stovėjo prie „Nevėžio“ vairo“ ir taip pat patyrė pralaimėjimą – 0:2. Klaipėdiečiai, kaip ir Plungės „Babrungas“, turi 51 tašką, bet žaidė rungtynėmis daugiau.

„Nevėžis“ dar neišbarstė paskutinių šansų pačiupti medalį, bet taip pat gali iš 5-osios vietos nugarmėti ir žemyn. Kėdainiečius persekiojanti Mažeikių „Atmosfera“ išvykoje pasiekė užtikrintą pergalę 2:0 prieš Vilniaus BFA vaikinus. Svečių nesutrikdė ir tai, jog jau po pusvalandžio jiems teko keisti traumą patyrusį vieną savo senbuvių kolumbietį Sebastianą Vasquezą. Solidų sezoną žaidžiantys mažeikiškiai per likusias ketverias rungtynes nebeturi net teorinių šansų pasiekti prizininkų pakylą.

1lyga.lt informacija;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS