Neįgaliesiems

Įvyko LFF Vykdomasis komitetas

Rugpjūčio 1 d. įvyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis. Pagrindiniai VK darbai – aptarti ir priimti sprendimus dėl eilinės LFF Konferencijos.

Kiekvienas LFF narys užregistravo po 5 delegatus, tad bendras delegatų skaičius – 90. Delegatų sąrašą galite rasti čia.

Šiandien delegatai atliks labai svarbią funkciją: balsuos LFF prezidento rinkimuose ir rinks prezidenta naujai ketverių metų kadencijai. VK metu buvo patvirtinta delegatų balsų skaičiavimo komisija – Lietuvos moterų futbolo asociacijos prezidentas Artūras Vitalijus Krukis, LFF konferencijos išrinkta VK narė Ingrida Siliūnienė bei Telšių apskrities prezidentas Mindaugas Bondauskis.

Konferencijos sekretoriumi buvo pasiūlytas LFF teisininko Algimanto Šindeikio asistentas Gediminas Pikelis. VK vienbalsiai patvirtino sekretorių.

VK posėdžio metu buvo išgirstas prašymas pakeisti Darbo reglamento punktą Nr. 7: „Delegato pasisakymo trukmė neturi viršyti 3 minučių“ pakeisti į „Delegato pasisakymo trukmė neturi viršyti 5 minučių“.

VK posėdžio pirmininkas pasiūlė VK narius, kurie pasirašytų ant Konferencijos protokolo. Jais buvo patvirtinti Lietuvos futbolo klubų asociacijos „A lyga“ prezidentas Janas Nevoina, Alytaus apskrities prezidentas Gediminas Daukšys ir Panevėžio apskrities prezidentas Darius Butkus.

Vykdomojo komiteto nariai taip pat patvirtino ir Konferencijos svečių sąrašą, kurie išreiškė norą dalyvauti Konferencijoje stebėtojų teisėmis.

VK metu buvo priimtas sprendimas siūlyti Konferencijos delegatams balsavimo būdu pašalinti Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociaciją (LVJFA) iš LFF narių ir priimti Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociaciją (LVJUFA) į LFF narius.

LFF gavo prašymą iš „Panevėžio“ futbolo klubo dėl leidimo vyriausiajam treneriui Dainiui Gleveckui treniruoti „Panevėžio“ klubą neturint UEFA Pro licencijos. Išgirdus visus klubo argumentus ir atsižvelgiant į trenerio dalyvavimą UEFA A licencijos kursuose, VK patvirtino leidimą.

Paskutinis VK metu iš keltas klausimas – „Žaidėjų perėjimo tarp futbolo ugdymo įstaigų (akademijų) reglamentas“. Dėl iškilusių diskusijų ir išreikšto noro keisti tam tikrus reglamento punktus. Reglamentas nebuvo patvirtintas ir perduotas LFF tobulinimui ir naujam teikimui tvirtinti.

Jau 12 val. prasidės eilinė LFF Konferencija, kurios transliaciją galėsite tiesiogiai stebėti Lietuvos Futbolo Youtube paskyroje.

 

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS