Neįgaliesiems

Lietuvos Žalioji komanda – tarptautinio projekto laimėtoja

Lietuvos masinio futbolo asociacija prisijungė prie tarptautinio „PlayGreen“ projekto dalyvių gretų ir subūrė savanorių komandą, kuri skleidė aplinkosaugos ir tvarumo vertybes futbolo bendruomenei.

„PlayGreen“ projektas siekia dviejų tikslų – sukurti galimybes jauniems žmonėms dalyvauti į sportą ir aplinkosaugą orientuotai savanorystei bei sukurti Europos organizacijų bendriją, kuri palaikytų tvarumo idėjas masiniame sporte, naudojant savanorystės programas ir dalinantis gerąja praktika.

Iki kovo 15 dienos vyko balsavimas, renkant geriausią Žaliąją komandą. Estijos, Flandrijos, Lietuvos ir Maltos savanoriai pristatė savo projektus, 6 aplinkosaugos veiklas bei komunikacinę kampaniją.

Minėtų savanorių praktinis įdirbis buvo pristatytas kovo 18 d. „PlayGreen“ organizuotoje virtualioje konferencijoje „Tvarūs sporto renginiai“. Joje buvo paskelbta apie geriausiai projekte pasirodžiusios Lietuvos Žaliosios komandos pergalę.

„Norėčiau pasidžiaugti, jog, nepaisant to, kad į projektą įsijungėme vėliau nei kitos šalys, per šį trumpą laiką pavyko suburti puikią savanorių Žaliąją komandą ir nuveikti nemažai gerų darbų. Džiaugiuosi jų įsitraukimu ir originaliomis idėjomis. Mūsų darbų svarbą liudija laimėta pirmoji vieta“, – pažymėjo masinio futbolo projektų vadovė Greta Guižauskaitė.

Apie LFF remiamas žaliąsias iniciatyvas galima susipažinti svetainės skiltyje Aplinkosauga. Lietuvos futbolo įsitraukimas į aplinkosaugą ir tvarumą skatinančius projektus aprašytas ir naujausiame UEFA Direct žurnalo leidinyje.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS