Neįgaliesiems

Moterų A lyga 2021: debiutantas FK Vilnius

Praėjusiame sezone LMFA I lygoje bronzinėmis prizininkėmis tapusios futbolo klubo „Vilnius“ futbolininkės šiemet pasiruošusios praverti A lygos duris ir pakeisti pastaraisiais metais stipriausiame divizione žaidusias jaunąsias ŠSG-FA „Šiauliai“ merginas.

Komanda jau pasipildė daug patirties A lygoje bei nacionalinėse rinktinėse turinčiomis žaidėjomis: Greta Guižauskaite, Aušra Klevečkaite, Gabriele Vitovskyte, Gabriele Ragauskaite, Gabija Valiukevičiūte, Milita Ragauskaite, taip pat legioniere iš Suomijos Ellie Alexia Katriina Väistö. Šie papildymai aiškiai parodo komandos ambicijas dar pirmajame sezone senbuvėms kibti į atlapus.

„Labai džiaugiamės jų prisijungimu, kuris neabejotinai sustiprino mūsų komandą. Tikiu, jog šios žaidėjos atliks svarbų vaidmenį visą sezoną, dalinsis patirtimi su jaunimu bei bus pavyzdys aikštėje ir už jos ribų“, – sakė ekipą treniruojanti Kotryna Kulbytė.

Kaip ir kitos A lygos komandos, „Vilniaus“ atstovės praėjusį mėnesį dalyvavo LMFA Žiemos taurės turnyre, kuriame per trejas rungtynes surinko vieną tašką ir keturių komandų („Gintra“, „Kauno Žalgiris“, „Vilnius“, „Banga“) grupėje užėmė trečiąją poziciją.

„Turnyrą vertiname labai teigiamai. Pasiruošimo laikotarpiu turėjome galimybę sužaisti su praėjusių metų A lygos top ketvertuko komandomis. Didelį dėmesį kreipiame į jaunų žaidėjų ugdymą, tad taurėje buvo suteiktas šansas ir joms. Žaidėjos turėjo galimybę parodyti save, įsilieti į dar aukštesnį lygį. Be abejo, svarbu, kad turėjome galimybę išbandyti ir naujokes“, – apie vieną pagrindinių pasiruošimo etapų naujajam sezonui sakė K. Kulbytė.

Pasiruošimo laikotarpiu „Vilnius“ tarpusavio ryšius stiprino rungtyniaudamas prieš Baltijos futbolo akademijos vaikinų komandas. Šis momentas, kaip ir intensyvesnis komandos komplektavimas ar dalyvavimas Žiemos taurės turnyre, labiausiai skiria „Vilniaus“ pasiruošimą nuo ankstesnių metų.

„Manau, kad debiutančių statusas mus labiau motyvuos ir nuims slegiančią atsakomybę. Norime pasisemti patirties ir sėkmingai įsilieti į A lygos čempionatą. Be abejo, sieksime kuo geresnių rezultatų. Prizinės vietos visai norėtųsi“, – sakė komandos kapitonė Alina Špakovskaja.

Naujasis moterų futbolo A lygos sezonas prasidės šį sekmadienį, kovo 28 dieną.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS