Neįgaliesiems

Moterų A lyga 2021: „Gintra“ – jubiliejinio titulo link

2002 metais savo karaliavimą pradėjęs Šiaulių futbolo klubas „Gintra“ praėjusį rugsėjį iškovojo savo devynioliktąjį titulą iš eilės.

Nepaisant tokios milžiniškos pergalių serijos, tas 19-asis kartas buvo kitoks – tam, kad būtų sutvarkyti formalumai, šiaulietėms net nereikėjo žaisti – joms titulą garantavo Gargždų „Bangos“ pergalė prieš MFA „Žalgirį“-MRU.

Akivaizdu, kad 2021-aisiais daugkartinės čempionės per daug iš ritmo iškristi neturėtų. Išsaugojusios visas svarbiausias žaidėjas, pasipildžiusios talentingiausiomis jaunomis futbolininkėmis bei po motinystės atostogų sugrįžusia Simona Veličkaite „Gintros“ merginos sekmadienį pradės kovą dėl jubiliejinio 20-ojo titulo.

„Dar kartą noriu pasidžiaugti, kad turėjau galimybę grįžti į komandą ir toliau sportuoti, žinant, kad sportinė forma po nėštumo yra suprastėjusi. Komandos vadovai manimi pasitikėjo ir pakvietė sugrįžti. Iš pradžių truputį jaudinausi dėl to, kaip seksis, vis dėlto ilgas laiko tarpas praėjo nuo nuolatinio treniruočių ir rungtynių proceso, bet manau, kad sugrįžimas sklandesnis nei pati tikėjausi. Buvo sunku fiziškai, tačiau dabar jaučiuosi daug geriau ir manau, kad jau nebėra tokio didelio atotrūkio nuo kitų komandos žaidėjų.

Kaip ir ankstesniais metais turėjome fizinio pasirengimo treniruotes su treneriu Podolskiu, Žiemos taurės turnyrą, draugiškas rungtynes Lenkijoje, stovyklą Turkijoje. Kas šiek tiek pasikeitė, tai kad šiais metais prie komandos prisijungė naujas treneris, todėl turime treniruotes sporto klube. Dėl šeimyninių priežasčių dar kol kas negaliu vykti į tolimesnes išvykas su komanda, todėl man asmeniškai šis pasiruošimas skiriasi nuo ankstesnių, kadangi neturiu tarptautinių rungtynių“, – sakė į komandą sugrįžusi daugkartinė Lietuvos čempionė ir ilgametė Lietuvos rinktinės narė S. Veličkaitė.

Skirtingai nei ji, kita praktiškai „Gintros“ simboliu tapusi Greta Lukjančukė į ekipą dar negrįžo. Anot trenerio Rimanto Viktoravičiaus, tai vienintelė prasta žinia prieš artėjantį sezoną. Visa kita, įskaitant traumuotų žaidėjų sugrįžimą ir pergalę LMFA Žiemos taurės turnyre, yra pagal planą.

„Buvome išvažiavę į Lenkiją, ten sužaidėme dvejas kontrolines rungtynes. Klubas suteikė galimybė turėti stovyklą Turkijoje, kur turėjome geras sąlygas treniruotėms bei dar dvejoms kontrolinėms rungtynėms. Turbūt tai ir yra didžiausias pasikeitimas nuo praėjusių metų, nes pernai dėl prasidėjusios pandemijos į Turkiją išskristi nespėjome.

Šiemet spėjome sėkmingai sužaisti Žiemos taurės turnyre – tai buvo pasiruošimo sezonui dalis, kurią vertinu teigiamai. Vis tik, kaip atrodysime sezone, kol kas vertinti dar per anksti. Visų pirma, reikia pasiekti galutinį rezultatą. Aišku, gaila, kad vis dar neturėsime Gretos Lukjančukės, bet džiugu, kad grįžo Simona Veličkaitė. Džiugu, kad po traumų atsigauna Madie Gibson, Lolita Žižytė ir Rimantė Jonušaitė“, – sakė treneris.

Pastaroji praėjusiais metais buvo tikra žvaigždė – per A lygos sezoną pasižymėjo 48 įvarčiais, o tai septyniolikmetei puolėjai antrus metus iš eilės garantavo geriausios jaunosios futbolininkės apdovanojimą.

„Keliu sau aukščiausius tikslus, noriu vėl gerinti savo rezultatus, turėti dar geresnį sezoną nei buvo prieš tai. Noriu toliau daug treniruotis ir tobulėti“, – sakė R. Jonušaitė.

Naująjį sezoną čempionės pradės kovo 28 dieną namų rungtynėmis prieš lygos naujokę – FK Vilnius komandą.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS